Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli

Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli
Zöldborsós-füstölt sajtos rakott krumpli
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a rakott krumplit, de néha kell a változatosság is.... :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük. 
  2. A darált húst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. 
  3. A zöldborsót megpároljuk, ha mélyhűtött. 
  4. A burgonyát meghámozzuk, belekarikázzuk a tepsibe, megsózzuk. Erre rakjuk a lepirított darált húst, amire rádobáljuk a felkockázott sajtot, a zöldborsót, majd a többi burgonyát a tetejére. 
  5. A lisztből és a tejből világos rántást készítünk, a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákat, majd az egészet ráöntjük a rakott krumplinkra. 
  6. Sütőben aranybarnára sütjük. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 379
elküldve: 3
receptkönyvben: 144
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lildik rakott krumplija, zöldborsós-húsos rakott krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2014-08-21 18:55

Nagyon fincsi, kiváló volt a nyár elején, a friss, zsenge zöldborsó szezonban, köszönöm szépen, sokat készült az idén, mert sok volt a borsónk. :)
Ahogy láttam a családon, jó hogy van elrakva fagyóba borsó, lesz ez a finomság ősszel-télen is. :)
Csemegézek ám a többi recid között is,...készülgetnek, köszönöm azokat is. :)
Szép nyár végi napokat kívánok!

Éva-Anyóca

534
burgonya 1 kg
darált sertéshús 50 dkg
zöldborsó 40 dkg
füstölt sajt 15 dkg
tej 0.5 l
finomliszt 4 evőkanál
tojássárgája 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek