Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-gombás karajszeletek

Zöldborsós-gombás karajszeletek
Zöldborsós-gombás karajszeletek
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karaj a disznó egyik legjobb része. Na de mi legyen belőle, ha már unod a banánt, akarom mondani a rántotthúst? A következő recept osztatlan sikert aratott egy vasárnapi ebéd során. Na és hát megintcsak egyszerű!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket besózzuk (csak mértékkel!)
  2. Elkészítjük a pácot. Mi sem egyszerűbb: mustár és fűszerek. Bekenegetjük a húsokat, kicsit állni hagyjuk, majd alufóliával letakarva, egy fél órát 220-250 fokon sütjük tepsiben.
  3. A gombát és a hagymákat közben megpucoljuk, és felvágjuk. Gombára mehet egy kis bors. A fél óra elteltével mindet rádobálunk a húsra és mérsékeltebb lángon készre sütjük.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 804
elküldve: 0
receptkönyvben: 313
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros pácolt sertésszelet zöldborsós-gombás feltéttel, tepsiben sült karaj zöldborsóval, gombával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Tue, 2011-03-01 23:48

A rizs abszolút jó, bár én krumpli imádó vagyok, így sültkrumplival ettük. Light-osabb verzióban a petrezslymes vagy hagymás krumpli is jó választás!

404
sertés rövidkaraj 80 dkg
mustár 1 teáskanál
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
gomba 20 dkg
zöldborsó 250 g
vöröshagyma 1 kis fej
lila hagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint