Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel

Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
Zöldborsós-gombás lecsó csirkemellel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és finom második fogást szerettem volna készíteni.

hozzávalók / 5 adag

A lecsóhoz

A körethez

ajánlat

Készíthetjük tarhonyával és természetesen nokedlival is. Kínáljunk hozzá finom bort, házi szörpöt, ásványvizet. Tálalhatjuk szobahőmérsékletű tejföllel is azért, nehogy az ételt lehűtse.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon a finomra vágott hagymát, áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt megpároljuk kis lángon.
  2. Beletesszük a lecsópaprikát, pár percig pároljuk.
  3. Rátesszük a felkockázott csirkemellfilét, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  4. Beletesszük a paradicsomot, a fűszereket, pirospaprikát is, és főzzük kb. 25 percig.
  5. Beletesszük a zöldborsót, és a vékonyan felcsíkozott gombát, főzzük még vagy 10-12 percig, közben megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. A fedőt ne tegyük rá teljesen (így a felesleges gőz elpárolog, a szaftja viszont jó sűrű marad) csak az utolsó 12 percnél.
  6. Lobogó, sós vízben előírás szerint a tésztát kifőzzük, leszűrjük, és melegen tartjuk.
  7. Tálaljuk a csirkemelles zöldborsós-gombás lecsót a spagettival és az uborkával.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 332
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-csirkemelles zöldborsós lecsó, gombás-borsós lecsó csirkemellel és spagetti tésztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Plia
Plia Fri, 2013-06-28 09:41

Éva-Anyóca köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet! Ez lesz ma az ebéd, mert fantasztikusan néz ki! Nagyon jó receptjeid vannak, már többet is kipróbáltam, és mind sikerült, és finom is volt! Csúcs vagy erre nem is tudok mást mondani :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-06-29 18:25

Kedves Plia!

Nagyon szívesen.:)
Örülök, hogy elkészítetted, és ízlett is :), -annak külön örülök, hogy több étel is sikerrel járt Nálad.:)

Szép és tartalmas programokkal teli, jó főzőcskézős nyarat kívánok!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Tue, 2013-03-05 08:16

Kedves Éva-Anyóca !
Te mindig olyan tartalmas ételeket készítesz. Van is a mélyhűtőmben még saját termelésű borsó, most annyi neki, mert feldolgozom. Köszi az ötletet. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-03-05 09:24

Kedves Piroska!

Kedves Tőled, köszönöm.:)

Örülök, hogy ezt az ételt választottad, sok sikert hozzá, és remélem, hogy ízleni fog Nektek is. :)

Szép tavaszi napot kívánok!

Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-03-01 15:03

Kedves Éva-Anyóca,
Igazán ínycsiklandozó összeállítás.
Pont tegnap készítettem egy kis virslis-tojásos lecsót a nyáron eltett üveges lecsóból.
Jó lenne már a frisset enni :-)
Szép napot, kellemes délutánt kívánok!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-03-02 11:42

Kedves Andi!

Köszönöm. :)

Igen, igazad van, de azért annyira ne szaladjunk még előre az idővel,...... már a tavasz jöttének is örülök, aztán, talán, merészkedek várni a nyár elejét,:) hazudnék ha nem,.... - jó kis nyarunk lesz, mindkét gyerek végez a suliban, a lányunk az általánosban, a fiunk a gimiben,...rájuk fog férni ez a nagy nyári szünet. :)
Éva-Anyóca

759
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 4 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 25 dkg
lecsópaprika 20 dkg
paradicsom 400 g
laskagomba 20 dkg
csirkemell filé 1 db
petrezselyem 3 tk
zellerlevél 1 db
spagetti tészta 750 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
csemegeuborka 10 közepes db