Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-gombás tésztamártás

Zöldborsós-gombás tésztamártás
Zöldborsós-gombás tésztamártás
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc olasz mártásom. (Olasz, mert egy ott tanult szakácsfiútól lestem el - jól van na, a virslit én csempésztem bele.)  A füstölt ízek és a zöldborsó együtt csodás harmóniát alkotnak, amit a bazsalikom megvadít a tejszín pedig kiegyenlít. A gomba meg a roppanós alapzata ennek a rendkívül egyszerű, de mégis rafinált kavalkádnak. Konzerv-gombából és fagyasztott borsóból percek alatt előállítható: annyi idő alatt, míg a tészta megfő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apróra felkockázzuk. Legjobb hozzá a nyers (nem főtt) húsos szalonna - esetleg sonka -, de "kopp-napokon" a sima  füstölt szalonna is megteszi.
  2. A hagymát finomra vágjuk, a gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Nyugodtan használhatunk konzerv-gombát is!
  3. Ha gazdagon, kiadósra készítjük, tegyünk bele karikára vágott füstölt virslit is.
  4. Az olajon átpirítjuk a szalonnát. Ne süssük ropogósra, mert kiszárad, csak üvegesre.
  5. A szalonnához adjuk a hagymát, a virslit és együtt pároljuk.
  6. Beleadjuk a gombát és a zöldborsót, konzerv-gomba esetén annak levét is.
  7. Fűszerezzük: sok bazsalikommal (frissel vagy szárítottal), kevés borssal és még kevesebb sóval.
  8. Fedő alatt készre pároljuk, míg a leve besűrűsödik.
  9. Végezetül felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Kész.
  10. Kedvünk szerinti főtt tésztával - orsóval, "pipával", pennével, spagettivel - és reszelt sajttal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 130
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós-gombás sugo, zöldborsós-tejszínes sugo

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzska82
zsuzska82 Sat, 2012-11-10 23:50

Nagyon-nagyon finom és könnyű elkészíteni! *-os 5-ös. :) Még tuti el fogom máskor is készíteni.

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-11-11 10:32

Kedves Zsuzska, nagyon köszönöm! Ez az igazi túlélő recept, válasz a "mit vacsorázzunk, ha csak 30 percünk van" kérdésre.
Üdvözöl: Koszider

Indira
Indira / Indira Fri, 2012-06-08 07:52

Tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, még a férjem is imádta, pedig ő alapvetően nincs oda a tejszínes tésztaszószokért :)

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2012-06-08 14:36

Kedves Indira, örülök, hogy megtetszett ez a recept és kipróbáltad!
Üdvözöl: Koszider

1101
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
füstölt virsli 200 g
gomba 40 dkg
zöldborsó 30 dkg
főzőtejszín 3 dl
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
tészta 50 dkg
sajt 15 dkg