Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós-kakukkfüves tészta besamellel

Zöldborsós-kakukkfüves tészta besamellel
Zöldborsós-kakukkfüves tészta besamellel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a tésztát... gyorsan valami finomat!

hozzávalók / 8 adag

tészta

besamel

Szólj hozzá!

elkészítés

Besamelmártás

  1. Egy kisebb lábasban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk a lisztet, kicsit hevítjük, de vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg.
  2. A tejet folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk, besűrítjük.
  3. Ízesítjük sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel.

Elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, megpirítjuk a kockázott bacon szalonnát.
  2. Hozzáadjuk a zöldborsót, a petrezselymet, a durvára aprított fokhagymát. Ha szükséges, sózzuk.
  3. Közben a tésztát sóz vízben kifőzzük, leszűrjük.
  4. Ha a borsónk megpuhult, összekeverjük a besamelmártással, és végül belekeverjük a főtt tésztát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 424
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Lbara

Mióta szakács: 2011.10.26.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

baconös tészta, borsós baconös tészta, zöldséges tészta besamelmártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
bacon 50 dkg
szarvacska tészta 50 dkg
zöldborsó 30 dkg
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint