Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós karajszeletek

Zöldborsós karajszeletek
Zöldborsós karajszeletek
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem a zöldborsó mindig, minden formában jöhet, ezért mindig tartok is a mélyhűtőben. Karajjal és tejszínnel meg parádés. Sok-sok petrezselyem kell rá!
A keményítő egyszer kínomban került bele, amikor a borsó már épphogy nem főtt szét, de még mindig túl hosszú volt a leve, már nem lehetett tovább párolni. Kiderült, hogy nem is rossz így, a keményítőtől sűrű, fényes szaft keletkezett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
  2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
  3. A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
  4. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
  5. Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
  6. Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
  7. Ha túl sok vizet zúdítottunk volna alá, és a szaft nem elég sűrű, a tejszínben keverjünk el egy kevés étkezési keményítőt, így öntsük a borsóra. Épp csak fel kell forralni, és már kész is van.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 625
elküldve: 6
receptkönyvben: 373
elkészítve: 19/23
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós sertésszeletek, tejszínes-borsós karaj párolt rizzsel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2017-10-05 22:53

Ajaj, régi vagyok! Hát, ezt érzem is, naponta. (Már nem emlékszem biztosan, hogy hány recept volt fenn az oldalon, amikor csatlakoztam, de valahol 15-20e körül járt. Hogy szalad az idő!)

witch
witch / witch Fri, 2017-01-27 18:37

Kedves Koszider!

Nagyon finom lett ez a karaj! Attol feltem, hogy a tejszin miatt nehez lesz, de feleslegesen aggodtam. Jo kis recept, maskor is el fogom kesziteni.

L♥ve, witch

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2017-01-27 21:36

Nagyon örülök, hogy ízlett! Sajnos, én nagyon szeretem a tejszínt (a sajnost a kalória miatt mondom), olyan selymes lesz tőle minden mártás. Még a főzőtejszínnek se vagyok ellensége, mert az csak 20%-os és sűrűbb, mint a habtejszín (az viszont 30-35% zsírtartalmú). De 20% alá nem megyek, mert annak már semmi íze sincs.
Üdvözöl: Koszider

Kat
Kat Sun, 2011-04-03 17:40

Kedves Koszider!

Megint itt vagyok, jócskán túl a finom ebéden! :) Tényleg finom volt nagyon, biztos többször fog szerepelni a repertoárunkban. Egyszerű és finom étel. Köszi mégegyszer Neked! Szép napot és kellemes hetet kívánok Neked! Kata

Kat
Kat Sun, 2011-04-03 11:45

Kedves Koszider!

Ma ezt készítem el ebédre, már régen kinéztem magamnak. Szerintem isteni finom lesz! Köszönet a receptért! További kellemes hétvégét! Üdv.: Kata

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-04-03 13:31

Ó, nagyon örülök, hogy engem választottál! Már délután van, tehát valószínűleg túl vagytok az ebéden, remélem, hogy ízlett!
Üdvözöl: Koszider

537
sertés rövidkaraj 50 dkg
zöldborsó 50 dkg
habtejszín 2 dl
petrezselyem 1 csokor
mangalica zsír 1 ek
vaj 1 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
finomliszt 1 csapott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint