Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós máj

Zöldborsós máj
Zöldborsós máj
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten találtam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy csak magában fogyasztva is laktató.
Én tejföllel és chili szósszal tálaltam :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat vékony szeletekre vágjuk. 
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük.
  3. Majd hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük, majd ízesítjük.
  4. Tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, zúzott fokhagymát és a lisztet. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a májat, majd hozzáadjuk a borsót, és készre pároljuk. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 33 385
elküldve: 7
receptkönyvben: 572
elkészítve: 24/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsós resztelt máj

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inthercat
inthercat Fri, 2013-11-01 21:04

Életem első máját készítettem el. Valahogy nem mertem nekilátni! De ez egy nagyon egyszerű és gyors receptnek tűnt!
És olyan finom lett, hogy még a gyerekeim is falták! :)
Köszönöm a receptet! :)

malalka
malalka Fri, 2012-02-10 16:39

Köszi a receptet:)Mi szeretjük a májból készült finomságokat.Ahogy elképzeltem az izét,biztos a siker:)

szka86
szka / szka86 Fri, 2012-01-13 19:02

szia! megcsináltam ma ebédre, köszönöm a receptet, nagyon könnyű és nagyon finom volt!

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-11-15 11:32

Nem raktam bele lisztet, pizza feltétként végezte...:-) Finom!

Pityi1
Pityi / Pityi1 Sun, 2014-01-12 17:17

Jó napot! Kérdésem a következő lenne, hogy a liszt azért kell bele, hogy szaftos legyen, vagy van más rendeltetése is? Mert ha csak be kell sűrűsödnie akkor elég több hagymát alá rakni, én amúgy is több hagymával szeretem :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-14 05:35

csirke máj kell bele vagy disznó máj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-23 21:27

nahát azon törtem a fejem, mit készitsek holnap.
ezt megcsinálom!!!!!
köszi a tippet!!!!

476
sertésmáj 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldborsó 20 dkg
fűszerpaprika 2 kk
majoranna 2 kk
fokhagyma 2 gerezd
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
víz 0.5 dl