Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából

Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
Zöldborsós máj Giuliettalupa konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos hirtelen sült csirkemáj zöldséggel gazdagított formája. Gyorsan elkészíthető, alkalmas ebédre, vacsorára. A borsó helyett készülhet más zöldséggel is, pl. kukoricával, zöldbabbal, paradicsommal vagy éppen lecsóval.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztható önmagában, kenyérrel, savanyúsággal vagy éppen egy könnyű körettel, pl. tejfölös tésztával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, ebbe tesszük fel főni a zöldborsót 15 percre.
  2. Mindeközben csirkemájat megtisztítjuk a hártyáktól, és két felé szedjük. Jobban nem kell szétvágni, mert akkor túl száraz és morzsás lesz, ha viszont egybe pirul meg a máj, akkor belül krémesen lágy marad.
  3. Majd előkészítjük a többi hozzávalót: felkockázzuk a bacont és felkarikázzuk a hagymát.
  4. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rádobjuk először a bacont, majd a hagymakarikákat is.
  5. Mikor a hagyma kezd üvegessé válni, akkor hozzáadjuk a májat is. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, majd óvatosan összeforgatjuk úgy, hogy a máj ne törjön össze. Így pároljuk kb. 10-12 percig fedő alatt.
  6. A megpuhult borsót leszűrjük, hozzáadjuk a májhoz. Ráreszelünk 2 gerezd fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, ha szükséges, még egy kis borsot szórunk rá, és 5 perc alatt készre pirítjuk, most már fedő nélkül.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 523
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Zöldséges máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

310
csirkemáj 50 dkg
zöldborsó 15 dkg
bacon 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
disznózsír 2 ek
fekete bors 1 csipet
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 kk
majoranna 1 csipet
0 ízlés szerint