Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós pulykaragu párolt rizzsel

Zöldborsós pulykaragu párolt rizzsel
Zöldborsós pulykaragu párolt rizzsel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem mindig van idő, hogy az ember órákig főzőcskézzen. Általában sürgős az ételkészítés. Na, ez aztán gyorsan elkészül!

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A párolt rizshez

ajánlat

Könnyű vacsorának vagy egy gyors ebédnek nagyon megfelelő recept!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon pároljuk.
  2. A zöldpaprikát kockára vágjuk és hozzáadjuk.
  3. A húst szintén felkockázzuk és hozzátesszük, fehéredésig kevergetjük.
  4. Fűszerezzük (só, bors, zúzott fokhagyma, majoranna).
  5. Rátesszük a borsót, és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük és addig pároljuk, míg puha nem lesz.
  6. Ha szükséges utánaízesítjük, és már kész is.
  7. Párolt rizzsel tálaljuk: a rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kevés olajon forróra pirítjük.
  8. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát teszünk bele.
  9. Kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük és készre pároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 41 173
elküldve: 5
receptkönyvben: 709
elkészítve: 29/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Tue, 2012-10-02 13:25

Nem is tudom hányszor csináltam már meg ezt a receptet :) Extra gyors és nagyon finom! Csak ajánlani tudom!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2011-09-08 10:00

Szia Kilteh!
Kevés pirospaprikát /ezt a receptben is leírtam/ vagy ledarált sóban eltett pritamin paprikát szoktam bele tenni Igazad van, kell, hogy legyen egy kis színe az ételnek, sokkal étvágy gerjesztőbb. Üdv Marika

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-09-06 20:14

Ezt mindenképpen szeretném kipróbálni, de mintha az étel szaftja pirospaprikás lenne, vagy csak én látom rosszul?
Mondjuk én tuti tennék bele egy kis magyaros fűszert, én ha sós az étel mindig mindenbe teszek szinte, olyan ez mint a citrom, ha sütiről van szó(nálam). Persze ahány ház, annyi szokás, és ahány ember annyi féle ízlés. =))

randrea
Andrea / randrea Sat, 2011-01-01 10:21

Valóban nagyon hamar elkészül és roppant finom. Ma is ezt kérte a család. Köszönöm a receptet:-)

829
pulykamell 50 dkg
vöröshagyma 1 db
zöldpaprika 1 db
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
zöldborsó 30 dkg
napraforgó olaj 4 ek
rizs 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint