Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós sertéspörkölt gyorsan

Zöldborsós sertéspörkölt gyorsan
Zöldborsós sertéspörkölt gyorsan
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a kolléganőmtől hallottam, csupán annyi különbséggel, hogy ő tejföl nélkül készítette. Mivel a párom imádja mind a zöldborsót, mind a tejfölt, így nem is volt kérdés, hogy elkészítem-e. Szerintem nagyon egyszerű, gyors és finom... Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd felkockázzuk.
  2. Egy edényben felhevítjük az olajat. Ha elég meleg, akkor rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk (folyamatos kevergetés közben).
  3. Következő lépésben hozzáadjuk az ételízesítőt, valamint kb. 1 dl vizet (hogy meg tudjon puhulni a hús), majd lefedjük.
  4. Többszöri kevergetés mellett puhára főzzük.
  5. Ha a hús már puha (friss borsó esetén kicsit korábban), akkor megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldborsót, és néhány percig együtt főzzük.
  6. A legvégén hozzáöntjük a tejjel elkevert tejfölt, és összerottyantjuk.
  7. Fogyaszthatjuk ízlés szerint rizssel vagy tésztával.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nerovedova

Mióta szakács: 2012.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsós pörkölt, zöldborsós disznópörkölt, tejfölös sertéspörkölt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-05-16 18:21

Porkolt hagyma nelkul?

nerovedova
Nerovedova / nerovedova Wed, 2012-05-16 14:00

Magam is a zsírt szeretem jobban, de ez a recept így olajjal volt megfelelő. De te készítsd el zsírral is meséld el a különbséget. :)

Sancho
Sancho Wed, 2012-05-16 22:21

Sokszor elkészítettem, zsírral, sokkal finomabb, mint olajban. Disznóhúst, csak zsírjában! Meg egy kanál tanyasi vajjal, a borsó kedvéért! Hujrá!

375
sertéshús 50 dkg
zöldborsó 400 g
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 ek
tej 1 dl
finomliszt 2 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1 dl