Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós tészta

Zöldborsós tészta
Zöldborsós tészta
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A borsós tészta nálunk először nem tészta volt, hanem nokedli. Ami persze tészta, de mégse olyan. Na. Értitek. Vagy értsétek jól!
Összekerültem a férjemmel. Akkor kezdtem kapizsgálni, hogy valószínűleg kifogtam a világ legválogatósabb pasiját. Addig porlevesen, meg lebbencslevesen, meg tojásos krumplin élt, amit rakott krumplinak csúfolt és láss csodát, amint összekerültünk, egycsapásra kifinomult ízléssel rendelkező ember lett, aki az adott ételről soha nem hallott, de magabiztosan rávágta, hogy neki az nem kell, ő abból nem fog enni, kvázi hiába gyakorlatozok a tűzhely mellett, köszöni szépen, jó lesz a pörkölt galuskával vagy a bableves, vagy mindegy mi, csak pont az nem, ami készül.
Egyszer sort kerítettem a borsós nokedlire és mivel már akkor is kiverte a hátam a hidegveríték a nokedli szaggatástól, tésztával próbáltam szerencsét.
Egyedül ettem meg az összeset. Nem azért, mert nem volt finom, hanem mert a félisten még nem volt annyira kezelhető, mint mostanság.
Aztán mint tudjuk, az éhség nagy úr, KöBö is rávetette magát egyszer egy árván hagyott tál tésztára és elhangzott az azóta is sokszor elhangzó mondat a szájából.
"-Miért nem így csináltam eddig, ez olyan finom!"
Én meg csak nézek, mert mindig így csinálom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon aranysárgára pirítjuk.
  2. Rászórjuk a paprikát, elkavarjuk és rögtön felöntjük egy kis vízzel, hogy a paprika ne égjen meg.
  3. Beleöntjük a borsót, felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  4. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Majd fedő nélkül zsírjára sütjük.
  5. Összekeverjük a tejföllel.
  6. Hozzáforgatjuk a kifőtt tésztához.
  7. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk és tálaljuk.







 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 24 605
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Belly

Mióta szakács: 2010.10.07.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsós tészta, borsós-tejfölös tészta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Simkrisz82
BartaSimon / Simkrisz82 Mon, 2019-02-25 16:03

Köszönöm ezt az egyszerű receptet.
A story az hogy a kislányom, (5 éves ) előjött azzal hogy csináljak neki Pofonegyszerű tésztát, kérdem tőle hogy az mi és mi van benne.
Kiderült ezt egy mesében látta, nos mi megvalósítottuk a te recepted alapján.
Mivel ebben a Pofonegyszerű tésztában van répa is borsó és a tészta mellett így raktunk bele azt is és meg kell hogy mondjam fantasztikus lett.
A 2,5 éves kisfiam is durmolta befele.
Úgyhogy répával feltúrbózva Pofonegyszerű tészta néven bekerült a családi menük közzé.
Egyszerű és nagyszerű!

Belly
Belly / Belly Tue, 2010-11-09 20:47

Bancsa1!

Örülök,hogy ízlett,tényleg pofonegyszerű és finom.

Belly
Belly / Belly Mon, 2010-11-08 11:50

Gargoyle!

Néha én sem értem a férjem!:-)

Örülök,hogy tetszik!

Üdv!

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 09:07

Nem értem KöBöt... :-D Nekem tetszik!
Jót mosolyogtam a sztorin. Hiába nehéz hivatás a miénk... :-)))
Üdv:
Eszter

917
zöldborsó 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0.5 ek
tészta 500 g
tejföl 375 g