Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva

Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva
Zöldborsós tojásrántottával töltött pulykamedalion rántva
115 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a pulykahúst, és bár meleg van, még utoljára belementem a rántott hús olajban való kisütésébe, iszonyat nehéz volt, a konyha amúgy is meleg, és még a gáztűzhely is.
Alig vártam, hogy legyen már újburgonya, nagyon finom lett, de a család egy része a párolt rizst is szereti (de nem sütőben készítettem). Ezért lett kétféle köret és a zöldborsós tojásrántotta, mivel mind nem fért bele a húsokba, ezért az is köretként szolgált.
Nagyon finomra sikerült az ebéd, szemnek is laktató volt, és ízre is, minden, a paprika és paradicsom is végre, ehetünk már, finom, friss.
Az ebéd nagyon ízlett mindenkinek, kétszeri étkezésre elég volt, igazán kitűnő ebéd.
Sőt, a férjem a hétvégét munkával töltötte a munkahelyén, és vitt is magával ebédre.
Legközelebb csirkemellel fogom kipróbálni, és kicsit változtatok az ízén is, de ez nagyon finom volt, örülök, hogy elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók

A töltött húshoz

  • 1 kg újkrumpli (közepes nagyságú, negyedekre vágva, megfőzve)
  • 375 g gyors rizs (3 x125 g-os tasak)

A panírozáshoz és a sütéshez

A tálaláshoz

ajánlat

Tálalhatjuk tejfellel és finom borral.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamedaliont mossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, kissé kiverjük, és mindkét oldalát a sült csirke fűszerkeverékkel és őrölt borssal megszórjuk, hagyjuk állni.
  2. Egy tálban felverjük az öt tojást kevés sóval.
  3. Egy kis fazékban a kevés sóval és cukorral 5-6 perc alatt, forrástól számítva, megfőzzük a zöldborsót, majd leszűrjük.
  4. Lábasba teszünk 2 ek olajat, a felvert sózott tojást, és keverés mellett átsütjük, de nem sütjük meg, lágy maradjon, ebbe keverjük bele a főtt zöldborsót, a friss finomra vágott petrezselyemzöldet, a felkarikázott újhagymát, a tömlős füstölt ízű sajtot, és jó alaposan átkeverjük.
  5. Egy tányérba teszünk lisztet, egy másikba a három felvert tojást kevés sóval, a harmadik tányérba meg a zsemlemorzsát.
  6. A húsok egyik felébe tesszük a zöldborsós tojásrántottát, majd a hús másik felét ráhajtjuk, és mindezt az összes hússal elkészítjük, majd az összes húst bepanírozzuk, lisztbe, tojásba, prézlibe.Tálcára tesszük.
  7. Megpucoljuk az újburgonyát, sós vízbe feltesszük főni, forrástól számítva 14 perc kb., és kész. Melegen hagyjuk.
  8. Feltesszük a sós vizet forrni a rizsnek, ha forr, fakanálra tesszük a zacskós rizseket, és megfőzzük 12-14 perc alatt, majd tálba öntjük ki, és melegen hagyjuk.
  9. A forró olajba, sűrű forgatás mellett, a húsokat szép aranybarnára sütjük, legalább 6-7 alkalommal forgatjuk meg, hogy minden oldala teljesen átsülhessen (10-12 perc húsonként).
  10. Tálaljuk a töltött húst a párolt rizzsel, az újburgonyával, paradicsomcikkekkel, szeletelt paprikával, petrezselyem és újhagyma zöldjével.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 206
elküldve: 1
receptkönyvben: 100
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldborsós-töltött rántott pulykamedalion rizzsel-újburgonyával, tojásos töltött pulykatallér újkrumplival

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-05-17 21:11

Kedves dallam'75!

Ha szép szelet hússá tudjuk kiütögetni a húst, akkor az egyik felét töltjük, ráhajtjuk a másikat, és összefogva, óvatosan megoldható a bepanírozás, úgysem tudjuk teljesen dugig tele rakni a töltelékkel.
Ha biztonságosabbnak található : akkor a másik megoldás, természetesen nyugodtan össze lehet tűzni fogpiszkálóval, hústűvel.
A tavalyi Vidék Íze c. főzős újság tavaszi, "zöldborsós "számából készítettem el .:-)
Remélem , hogy sikerül elkészíteni, megéri, nagyon finom.:-)
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

dallam'75
dallam'75 Thu, 2012-05-17 13:01

Szia! Egyszerüen csak ráhajtod a hús másik felét, és panír? Nem esik szét? nem folyik ki? Fogpiszkálóval nem kell megtűzdelni?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 20:37

Kedves Bató Edit!
Köszönöm szépen, remélem, hogy ízleni fog, ha elkészíted, nekünk sikeresen bejött az ötlet:-))
Szép estét és holnapi napos napot kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 20:36

Kedves Olaszné Anci!

Nagyon szépen köszönöm:-))
Remélem, sikerül elkészíteni, és hasonló marad a véleményed:-))
Szép estét és holnapot kívánok!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-06-22 19:43

Kedves Éva!
Megint csodás ételt alkottál, a tálalás ínycsiklandozó. Gratulálok!
Üdv.Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 11:13

Kedves Makka!

A pulyka combját kicsontozzák. Az apróbb részéből, adódik az a hús, amit úgy szoktam megvenni: pulyka apróhús. Ebből brassóit, fokhagymás sültet, és egyéb ilyen ételeket tudsz készíteni, de ha még kisebbre vágjuk fel, vagy csak kicsit kisebbre, szószos módon is készíthető. A pulykamedalion a pulykacomb felső részéből a csontozás utáni, szép normál tenyérnyi nagyságú, jó duci darab hús, ezt ki is lehet verni, félbe is lehet vágni és úgy rántani, vagy úgy tölteni, és összetűzni, vagy egyben van, késsel a közepébe mélyedést szúrni, és ebbe a töltelék,...szóval ez combhús.
A mostani vásárláskor, e hóban kétszer vettem már ilyet, elsőnek combból adták,akciósan és 890 ft kg-ja,- a második alkalommal melléből, akkorákat vágtak, ami a combból szokott lenni, de ugye, a mell, az sokkalta drágább mint maga a comb, mivel ezt a pulykavágást úgymond eltolták, én és más vevők jól jártunk, mert mellmedalionokat kaptunk, kb. 10-12 cm hosszú és kb. 2-3 cm vastag annyira pontosan nem mértem, csak kb.-ra mondom, guszta szeleteket vásároltam, de olcsóbb áron, akciósan 980 ft-ért vettem,most, ezen az áron adták a mellből kanyarintott szeleteket :-))))
Ez szerencsés véletlen, de a pulykamedalion az combból kerül ki.
Remélem, tudtam segíteni:-))
Szép napot, és remélem, sikerül elkészíteni:-))
Éva-Anyóca

Makka
Makka / Makka Wed, 2011-06-22 10:42

Jaj mikor megláttam a képet azon nyomban rá kellett kattintanom erre a receptre, de bevallom belőlem az első sor után kitört a szőke nő, mert nem tudom mi az a pulykamedalion. Végül arra jutottam, hogy a pulykamell medalion (karika?) formára vágva. Jól sejtem? Elnézést a kérdésért, de tényleg nem tudom:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 10:35

Kedves motoros anyacsajszi!
Köszönöm, remélem, hogy sikerülni fog, mert a recept elsőre megtetszett, és elkészítés után tudtam, hogy megérte a fáradozást a melegben a sütő előtt:-)))
Finom lett, akár csirkemellből is,elkészíthető, nyugodtan:-))) Ez az eredeti alap. :-))
Na igen, itt is a tegnapelőtti lehűlés a múlté, tegnap kellemes meleg volt,ma meg már igazi nyár!!!:-)))
Legyen szép a napod, és ha elkészült, írd meg, hogy sikerült,jó?:-))
Nem leszek majd pár napig, amikor megérkezek, úgyis jelentkezek, ma még feljöttem szétnézni:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-06-22 10:31

Kedves Izabella 1981!
Köszönöm szépen, és hidd el, megéri,nagyon finom:-))))
Nagyon szép napot!
Éva-Anyóca

motoros anyacsajszi
motoros anyacsajszi / motoros anyacsajszi Wed, 2011-06-22 09:47

Drága Éva-Anyóca!

Mikor megláttam a képet, tudtam, hogy ezt az ínycsiklandozó ételt Te készítetted:)
Gyönyörű a tálalás...és ez a színkavalkád...:)
Receptkönyvben..és hamarosan ki is fogom próbálni!
köszi!
legyen szép Napod...itt iszonyat meleg van...nem szeretem:(
Anikó

1641
pulykahús 1 kg
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldborsó 35 dkg
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
tojás 5 db
újhagyma 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
tömlős krémsajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
újkrumpli 1 kg
gyors rizs 375 g
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 25 dkg
napraforgó olaj 5 dl
petrezselyem 1 csokor
újhagyma 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db