Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti

Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pörkölt, az mindig finom pörkölt marad. Elronthatatlan. Bár néha unalmas. Föl akartam dobni, és emlékeztem, hogy egyik barátnőmnél láttam valami ilyesmi ételt, és saját kútfőből, a fantáziámra bízva a dolgot, ha úgy tetszik, leutánoztam. Az eredmény egy gazdagon variálható kellemes kis étel lett.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég gazdagon variálható étel. Friss cukorborsó helyett fagyasztottból vagy akár finomfőzelék mixből is készülhet. Ha a levét teljesen elfőzzük, akkor a rizst belekeverve, egy gazdag rizses húst kapunk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon lassú tűznél üvegesre dinszteljük.
  2. A húst eközben először szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk, körülbelül ugyanakkora nagyságúakra.
  3. Amikor a hagyma kész, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával együtt még a tűzről levéve kétszer-háromszor átkavarjuk.
  4. Belerakjuk a felcsíkozott húst, majd ezzel is kettőt hármat kavarunk rajta. Annyi langyos vagy meleg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd lassú tűzön főzni kezdjük. Befűszerezzük a majorannával, petrezselyemzölddel.
  5. Ha a hús megpuhult, akkor hozzáöntjük a zöldborsót, és készre főzzük. Ha a zöldborsó is megfőtt, akkor a tokány tálalható. Önmagában is finom, tartalmas étel, de tésztával, rizzsel kínálva is lehet fogyasztani.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 246
össznézettség: 179 501
elküldve: 18
receptkönyvben: 393
elkészítve: 63/64
Facebookon megjelent: -

szakács

rekamer

Mióta szakács: 2013.05.11.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsós tokány, zöldborsós sertéscomb, zöldséges sertésragu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nimród
Nimród Mon, 2014-01-20 17:38

Szia!
2 kérdésem lenne. Az egyik, hogy a hozzávalóknál szerepel a babérlevél, de az elkészítésben nem.Azt mikor teszed bele?
A másik, hogy mivel nem vagyok rutinos szakács, és hadilábon állok a fűszerezéssel, ezért kb mennyi fűszert raksz bele.Tudom, ízlés szerint, de mégis valami amin elindulhatok :-)
Köszönöm
Nimród

325
sertéscomb 50 dkg
zöldborsó 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint