Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós újkrumpli

Zöldborsós újkrumpli
Zöldborsós újkrumpli
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újkrumpli és az édes zöldborsó nagyszerű házassága. Gyors, egyszerű tavaszi étel, igaz, kora tavasszal eléggé drága mulatság. De máskor igazából nem készíthető, mert öreg krumpliból és mirelit zöldborsóból legyártva semmi köze ehhez a tavaszi finomsághoz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Uborka- vagy paradicsomsalátával, no meg egy korsó sörrel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apró szemű újkrumplit használjunk, még akkor is, ha ezt munkásabb megpucolni. Pár percre vízbe áztatjuk, a bőrét lekaparjuk, egészben hagyjuk.
  2. A borsót kifejtjük, megmossuk, a hagymát apró karikára felvágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, és a paprikával együtt felkockázzuk. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk.
  3. A zsírt felforrósítjuk, együtt megdinszteljük a hagymát, a paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk az őrölt paprikával, egy pohár vízzel felöntjük, és forrni hagyjuk pár percet. Tehetünk  bele néhány karika csípős paprikát is.
  4. A pörköltalapba együtt beleöntjük az újkrumplit és a zöldborsót, belekeverjük a petrezselyem zöldjét. Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ne lepje el, megsózzuk, és lefedve az egészet puhára pároljuk.
  5. Ha hosszúnak érezzük a levét, fedő nékül be is sűríthetjük, de levesesnek kell maradnia.
  6. Forrón tálaljuk, frissen rászórt petrezselyemmel díszítjük.

  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 338
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
90 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós-paprikás krumpli, friss borsóval párolt paprikás újburgonya

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Mon, 2016-04-25 14:38

Már nézegetem ezt a receptet egy pár hónapja. Azt hiszem most jött el az ő ideje - a héten be is szerzem a hozzávalókat... :))

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2016-04-25 19:53

Kedves Elaichi! Nem fogsz csalódni! Jó sok petrezselyemzöld, és mehet bele egy kis csípős íz is, ha szereted!
Üdvözöl: Koszider

Meli717
Elaichi / Meli717 Mon, 2016-05-02 14:01

Kedves Koszider!
Ez várakozáson felül finom lett! Igaz, pici változtatásokkal készítettem: inkább szárazra hagytam, nem levesesre és sajnos kifelejtettem belőle a pirospaprikát, de így is nagyon finom, ízletes lett. Raktam viszont bele néhány salotta hagymát (ez került a paprikás-paradicsomos alapba az elején), az újhagymákat inkább csak a főzés vége felé adtam hozzá, mert szerettem volna, ha megmarad a friss, tavaszi ízük. Illetve tettem még bele apróra vágott friss, idei fokhagymát is. Mennyei volt! :) Ezúttal csak "simán" készítettem, de legközelebb lehet teszek majd bele egy kis csípőset is, ahogy javasoltad. Köszönöm ezt a remek receptet!
Üdv,
Meli

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2016-05-02 19:27

Kedves Meli, köszönöm, hogy főzés után is beszámoltál a tapasztaltakról, és örülök, hogy ízlett! A pirospaprika inkább a színe miatt, mint az íze miatt érdekes, ha kimaradt, nem sírunk utána. Fokhagyma: a krumpli és a borsó is szereti, tévedni nem nagyon lehet vele.
További jó kísérletezést: Koszider

leilaazarabdemon
leilaazarabdemon Sat, 2012-10-27 18:30

Én egy kis sárgarépával, fokhagymával, és csirke combbal bolondítottam meg. Nagyon finom lett.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2012-10-27 20:38

Igen, ezek a receptek azért is kellenek, hogy beindítsák az ember fantáziáját. De tavasszal próbáld ki így, egyszerűen, újkrumpliból - nem fogsz csalódni.
Üdvözöl: Koszider

-Shoshanna-
-Shoshanna- / -Shoshanna- Thu, 2011-12-15 20:30

Megihletett egy a recept, ennek én egy verizóját készítettem el: új krumpli híján kockára vágott kicsit előfőzött krumplit használtam és plusszban a borsót beaconnel pirítottam össze az elején és arra tettem rá a krupmlit-összeforgattam aztán virslivel ettük :)

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-12-15 20:49

Kedves Shoshanna!
Prímán hangzik! De őrizd meg ezt a receptet jó emlékezetedben és májusban is próbáld elkészíteni, nagyon tavasz-ízű lesz, meglátod! Ami így, karácsony táján viccesen hangzik, de igaz.
Üdvözöl és békés ünnepet kíván: Koszider

Ibóka
Ibóka / Ibóka Fri, 2011-07-15 11:30

Kedves Koszider! Bár az én férjem élete végéig húst enne hússal, ebből mégis kétszer szedett. Ezzel el is mondtam mindent :) Egyébként az oldaladon annyi szerepel, hogy "az ország egyik városa" a "főzőhelyed". Megkérdezhetem, hogy melyik? Csak mert annyira hasonlitasz az egyik ismerősömre, hogy az fantasztikus!

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2011-07-15 15:34

Örülök a recept sikerének és szeretettel üdvözlöm a férjedet! Egyébként Szolnokon lakom és Tárnoki Judit vagyok (ez nem volt titok, csak valahogy úgy hozta a sors, hogy "álnéven" jelentkeztem be).
Üdv: Koszider

Ibóka
Ibóka / Ibóka Fri, 2011-07-15 16:05

Kedves Koszider!
Köszi a gyors választ! :) Egyébként nem szoktam én csak úgy faggatózni -én sem tettem fel a teljes nevem lakhellyel- de a hasonlóság tényleg annyira szembetűnő, hogy meg kellett kérdeznem :) Az én ismerősöm egyébként gödöllői, és itt is van egy "hires" (legalábbis a környékünkön) tésztagyártó, és ha jól emlékszem ezt te is emlitetted a krumplis tészta receptednél. Akkor kezdtem "gyanakodni", hogy hátha ismerjük egymást. :) Még egyszer köszi, a receptet is és az "adatokat" is. További szép napot! Ibi

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2011-07-15 18:09

Kedves Ibóka!
Semmi gond! Az én tésztásom Szandaszőlősön lakik, ez Szolnoknak amolyan kertvárosi része. Érdekes, Gödöllőn van egy hasonmásom?
Máskülönben az adataim egyáltalán nem titkosak, csak eddig senki nem kérdezte. Meg nem is volt fontos, itt nem ez a lényeg.
Üdvözöl: Koszider

holloslea
Lea / holloslea Sun, 2011-06-19 16:28

kedves Koszider!

tegnap a piacon vettem borsót, krémlevesnek, és újkrumplit, petrezselymesnek. aztán itt kerestem egy krémleves receptet, és a Te receptedet találtam. megörültem neki, mert kicsit átgondolva egy indiai jellegű kaját csináltam magamnak belőle :). a petrezselyemzöld és a paprika helyett egy gourmet fesztiválon beszerzett Tandoori masala fűszerkeverékemet (www.fuszeresz.hu) végre kipróbálhattam, és egy kis kukoricakeményítővel tettem sűrűvé a levét. csináltam hozzá egy egyszerű répasalátát (lereszeltem, borecet, olívaolaj), és vegán étkezve egytálételként ettem a zsenge borsóból és apró szemű újburgonyából készült vacsim, a répasalátával - ISTENI VOLT!!! :) köszönöm az ötletet!

üdv
Lea

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-06-19 20:20

Kedves Lea!
Ez aztán elég varázsos, egy ilyen ízig-vérig magyaros ételből eljutni Indiába... De örülök, hogy beindítottam a fantáziádat ezzel az egyszerű fogással.
Üdvözöl: Koszider

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-05-28 09:35

Nagyon sajnálom, nem tudok küldeni, mert a képen látható adagot (amely alig kevesebb alapanyagból készült , mint a recept) ketten úgy felfaltuk, hogy még. Előtte friss zöldborsóból és zsenge zöldségekből (+ karajcsontból) készült borsólevessel. Mit mondjak, mégse kaptunk borsómérgezést. Egyszerűen nem tudok betelni vele.
Üdv: Koszider

kivike
kivike Thu, 2011-05-26 22:42

Én is nagyon szeretem, anyukám sokszor főz ilyet, nálunk borsópaprikás néven fut.

Koszider
koszider / Koszider Sat, 2011-05-28 09:31

Kedves Kivike!
Igen, felénk is nevezik így, bár borsópaprikás készül csak borsóból is, nokedlivel tálalva. Az se kutya!
Üdvözöl: Koszider

Szuszka
Szuszka Thu, 2011-05-26 17:25

Nagyon fincsi lehet meg is csinálom a hétvégén.
Köszönöm a receptet.
Szuszka

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-05-26 17:32

Kedves Szuszka!
Jó étvágyat hozzá! Remélem, hogy ízleni fog, mi nagyon szeretjük.
Koszider

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2011-05-26 16:36

Már annak is örülök, ha a gyermek szereti, de remélem, a család többi tagjának is ízleni fog!
Üdv: Koszider

498
újkrumpli 1.5 kg
zöldborsó 70 dkg
újhagyma 10 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
sertészsír 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
0 ízlés szerint