Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a zöldborsólevest, itt a tavasz kezdete, már nagyon várom, az első friss szedést, hát addig mirelitet főzök.:-) Jó ízt ad a zöldségek és fűszerek együttese. A gombóclevest is szeretjük, de ebben az esetben, egy kissé gazdagabb a leves, mert a sok zöldség, meg a zöldborsó ízletesebbé, gazdagabbá teszi!:-)
A kétféle levest most egybe készítettem el, és jól sikerült. Ez a történet.

hozzávalók / 6 adag

A zöldségleveshez

A gombóchoz

ajánlat

Legjobb a finom, zsenge, friss zöldborsó és zöldségek.
Készítsünk főételnek utána rakott egytálételt, akár burgonyát, akár tésztát, akár rakott cukkinit vagy spárgát, bármit, ami sok zöldséggel és sajttal, összerakva sült össze a sütőben.
Finom pohár bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni sós vízben (kb. 30 perc), hűtjük, pucoljuk, tálban összetörjük.
  2. Lábasba beletesszük a tisztára pucolt és feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel, feltesszük fedő alatt főni, közepes lángon, kb. 150-160 fokon (kb. 45 percig), kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Ha puhák a zöldségek, kész, ekkor belemehetnek a gombóckák.
  3. A tálban, amelyben az összetört burgonya van, belekerül a só, a petrezselyemzöldje, a kacsazsír és annyi liszt, amennyivel szépen összeáll a tészta.
  4. Kézzel vagy két kanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a kis lángon a fővő levesbe beleszaggatjuk mindet. Ha feljöttek a leves tetejére, kész van, tálalható.
  5. Tálaláskor a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát szedjük ki, és úgy öntsük át a tálaló tálba.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

burgonyagombócos zöldborsóleves, zöldségleves gazdagon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 20:56

Kedves Bató Edit!

Nagyon örülök, hogy tetszik a leves, mi nagyon szeretjük, alig várom a friss zöldségféléket:-)))
Az a jó, ha az egész család kedvence, akkor nem kell külön főzögetni, azt én sem szeretem, itt is levesevő a család:-)))
Köszönjük szépen, a nyusziünnep már a sarkon ácsorog:-)))) , nagy a készülődés, nagytakarítás, házon belül és kívül, kert, sütés-főzés, -várjuk azt a nyuszit:-)))
Nektek is jó nyusziünnepet, sok locsolkodót, sok piros tojást:-)))
Az idő, na az remélem, hogy nagyon kellemes, meleg és tiszta és napos lesz! :-)))) Ránk fér:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-04-23 16:07

Szia Éva-Anyóca!
Én meg nagyon is odavagyok az ilyen jó kis levesekért (szerencsére a családom is). Mi is nagyon szeretjük a gombóclevest, de ezt a jó kis zöldségeset is kipróbálom.
Kellemes "nyusziünnepet" és csodás jó időt kívánok.
Üdv. Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 08:03

Kedves norci79!
Köszönöm, ez csak egy egyszerű, kis összedobás, és mégis finom...:-)))
Nyáron szoktam leginkább, mivel sok friss zöldségféle van, levest készíteni, hol krémlevest, hol ilyesmit, mivel a melegben ,néha jobban esik, mint egy szelet rántott hús:-)))
Szép napot!
Jó készülődést az ünnepre!:-))
Éva-Anyóca

287
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 2 közepes db
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
kelkáposzta 0.5 közepes fej
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
sárgarépa 6 közepes db
fehérrépa 7 közepes db
zöldborsó 30 dkg
víz 4 l
babérlevél 1 db
négyszínű bors 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kk
ételízesítő 2.5 ek
burgonya 5 közepes db
3 csipet
kacsazsír 1 ek
petrezselyem 2 teáskanál
finomliszt 3 evőkanál