Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges lasagne

Zöldséges lasagne
Zöldséges lasagne
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz konyha? Bárhol, bármikor, bármit. Jelen esetben lasagne-t, kicsit zöldségesen, csak hogy ne mindig ugyanolyan legyen.

hozzávalók / 6 adag

Az előkészítéshez

A töltelékhez

A besamel mártáshoz

ajánlat

Én még a saját adagom tetejére is teszek ketchupot, de a párom pl. majonézzel szokta megöntözni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. A darált húst elkeverjük a hagymával és kb. 5 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a borsót és a kukoricát, majd további 5 percig folyamatos kevergetés mellett főzzük. (Ha le akarna égni, egy pici vizet önthetünk alá.)
  4. Ráöntjük a paradicsomot, majd az üveget/konzervdobozt feltöltjük 1 dl vízzel, ráöntjük és az egészet jól megkeverjük.
  5. Hozzáadunk 2-3 ek ketchupot (ízlés szerint), majd csipet sóval, borssal, 2 tk oreganoval és 2 tk bazsalikommal fűszerezzük. Mégegyszer összerottyantjuk.
  6. Közben elkészítjük a besamel mártást, ami a tésztalapok és a zöldéges hústöltelék közé fog kerülni.
  7. 2 ek lisztet elkeverünk 1 ek olajjal, majd folyamatos keverés mellett lassan hozzá adagolunk fél l tejet (vagy 3 dl tejet és 3 dl vizet, ha nincs otthon annyi tej esetleg). Állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, amíg teljesen csomómentes, sűrű szósz keletkezik. Óvatosan kell bánni vele, kb. palacsintatészta sűrűségű legyen. Vigyázat, nagyon-nagyon könnyen leég! (A szószt ízlés szerint megbolondíthatjuk egy kis szerecsendióval, de én nem szeretem az ízét.)
  8. Egy jénai tál aljára teszünk 3 vagy 4 (nem megfőzött!) tésztalapot egymás mellé (tál nagyságától függ), majd egy-két merőkanálnyi besamelt. Ezen egy adag tölteléket elegyegetünk. Újabb tésztaréteg következik, besamel, majd megint a töltelék, amíg el nem fogy minden.
  9. A tetejére tésztarétegnek kell kerülnie, ezt bőven megöntözzük besamellel, majd vastagon megszórjuk reszelt sajttal (én trappistával).
  10. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt ropogós-piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 097
elküldve: 4
receptkönyvben: 169
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borsós lasagne, kukoricás lasagne, húsos-zöldséges lasagne

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tetej
Tetej / tetej Mon, 2012-08-06 10:57

Akkor úgy kell feltüntetni! Én pld. kerestem egy zöldséges lasagne-t . De ez nem az, ez zöldséges húsos lasagne.

668
lasagne tészta 40 dkg
trappista sajt 15 dkg
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
zöldborsó 20 dkg
csemegekukorica 20 dkg
paradicsomlé 2 dl
ketchup 3 ek
olívaolaj 2 ek
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 teáskanál
bazsalikom 2 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
olívaolaj 1 ek
tej 0.5 l