Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres csirke schnitzel rizzsel

Zöldfűszeres csirke schnitzel rizzsel
Zöldfűszeres csirke schnitzel rizzsel
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a fele család a combot, a másik fele meg a mellet szereti, ezért én mindig kétfélét készítek.

Remélem senki nem veszi tőlem okoskodásnak, hogy leírtam a panírozási elméletemet, de meg akartam veletek is osztani ezt a szerintem nagyszerű módszert. Én amikor megláttam egy főzőműsorban a TV-ben, úgy megörültem neki, hogy azóta is így csinálom. Gyorsabban lehet így panírozni, és tisztábban. Először szokatlan, könnyen eltéveszti az ember, de egy idő után meg lehet szokni.

A rizst én azért párolom só és (először) olaj nélkül, mert itt az ázsiaiaktól úgy tanultam, kipróbáltam és tényleg sokkal jobb (legalább is nekünk így ízlik). Érdemes egyszer kipróbálni. 

Chillis joghurtmártással és salátával tálalom.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A petrezselymes rizshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat kissé kiverjük, a csirkemelleket felszeleteljük, és szintén kissé kiklopfoljuk. Besózzuk a húsokat, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Három edényt veszünk elő a panírozáshoz. Az egyikbe tesszük a lisztet, amibe egy kis borsot tekerünk. A másikba a tojást, amit egy pici tejjel felverünk. A harmadikba pedig jön a prézli, rozmaring és kakukkfű.
  3. Kivesszük a húst a hűtőből, és felveszünk egy pár eldobható gumikesztyűt. A bal kezünkkel mindig a nedves, a jobb kezünkkel pedig a száraz edénybe nyúlunk.
  4. Ballal a húst a liszbe tesszük, jobbal lisztezzük, és kivesszük a lisztből. Beledobjuk a tojásos edénybe, majd a ballal vesszük ki, és a prézlis edénybe dobva a jobbal jól beforgatjuk a prézlibe, és egy tálcára helyezzük őket. Így soha nem fog a kezünkön felgyülemleni a ragacsos trutyi. Ezzel a módszerrel még kesztyű nélkül is sokkal könnyebb panírozni.
  5. A húst most a hűtőbe tesszük kicsit száradni, és feltesszük a rizst. (Én csak egyszerűen a megfelelő mennyiségű vízzel, só nélkül megpárolom a rizst rizsfőzőben.)
  6. Ha kész, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, rászórjuk az apróra vágott zöldhagymát és a petrezselymet, és kész.
  7. Most a húst forró olajban kisütjük, és lehet is tálalni. 
  8. Tálalhatunk mellé chilis joghurtmártást.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres csirke schnitzel petrezselymes rizzsel, kirántott hús párolt rizzsel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2059
csirkecomb 4 db
csirkemell filé 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
zsemlemorzsa 25 dkg
rozmaring 1 ek
kakukkfű 1 ek
petrezselyem 1 ek
bors 1 tk
tojás 3 db
tej 2 ek
napraforgó olaj 4 dl
jázmin rizs 2 bögre
víz 8.75 dl
zöldhagyma 4 közepes db
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 2 ek