Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres egészben sült csirke

Zöldfűszeres egészben sült csirke
Zöldfűszeres egészben sült csirke
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judittól láttam így elkészíteni a sült csirkét. Még soha nem csalódtam egyetlen receptjében. Mintha mindent az én ízlésem szerint készítene el. Még az isteni Nigella Lawson receptjeit érzem ilyen tökéletesnek. Nagyon ütős lett a csirke, ahogyan azt vártam.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A páchoz

A fűszervajhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirke gerince mellett mindkét oldalon átvágjuk teljes szélességében erős késsel vagy csirkeollóval, így kinyithatjuk a csirkét. Mellét lenyomjuk, így laposra kiteríthető a madár.
  2. A pácoló edény aljába tesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, fokhagymát, a zöldfűszereket, majd rá a csirkét.
  3. Az edényt feltöltjük a sós-cukros vízzel, majd pedig annyi hideg vízzel, ami ellepi a csirkét. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egész éjszakára.
  4. Az így bepácolt csirkét kivesszük a vízből, szárazra itatjuk. Belsejét sózzuk, borsozzuk.
  5. Késes aprítóban a fűszervajhoz valókat homogén masszává daraboljuk.
  6. A csirke bőrét kezünkkel mindenütt óvatosan meglazítjuk, és a fűszervajat alátöltjük. Ami megmarad, azt kívülről kenjük a bőrére.
  7. A csirkét 180 fokon sütjük fólia alatt fél órát, majd a fóliát levéve még 3/4 órát, míg szépen megpirul a bőre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 364
elküldve: 7
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egészben sült csirke, tepsis csirke, zöldfűszeres csirke

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-02-01 22:49

Nagyon erdekes recepteket "halaszol" nekunk mindig....mindegyik nagyon erdekes es finom. Kavezgassal csak, keresgessel....
Bocs, de most hoztam vissza a laptopomat a szervizbol es meg nem allitottam at a billentyuzetet..T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-02-02 22:13

Vagy annyira egyezik az ízlésünk. Én erre tippelnék. Én azt gondoltam, nálatok minden van. Olyan hihetetlen, hogy kenyérlisztek ne legyenek. Én olyan műsorokat látok Ausztráliából, hogy a nyálam csorog. Érdekes ez. Vagy csak a kenyérre nem fektetnek hangsúlyt? Interneten biztos találsz forrást. Üdv: Évi néni

780
csirke 1.5 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
rozmaring 3 szál
kakukkfű 3 szál
víz 2.5 dl
1 ek
cukor 1 ek
vaj 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
1 tk
bors 1 tk
mustár 2 ek
rozmaring 2 szál
kakukkfű 2 szál