Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres fasírt

Zöldfűszeres fasírt
Zöldfűszeres fasírt
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nem szerettem a fasírtot, száraznak, ízetlennek találtam. Aztán elkezdtem kísérletezni vele, és a megfelelő zöldfűszerekkel, hagymával már nagyon finomnak találom, azóta rendszeresen készítem, mindig az épp kedvemre való fűszerrel. Ez most rendkívül finom lett, még a kis válogatós fiacskám is boldogan falatozta, sőt vacsorára is "pasírtot" kért.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tejfölös-majorannás krumplifőzelék mellé ettük, de azt hiszem, a fasírt nagyon sokoldalú étel, hidegen-melegen egyaránt finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket tejbe vagy vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A hagymákat, fokhagymákat aprítógépben pépesre daráljuk.
  2. A finomra darált sertéshúst fűszerezzük ízlés  házi ételízesítő szerint, hozzáadjuk a hagymákat, a tojást, majd legvégül a kinyomkodott zsemléket. Először villával összekeverjük, majd kézzel jól elkeverjük, átgyúrjuk.
  3. Gombócokat formálunk belőle (én inkább laposabb húspogácsát szoktam), majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 686
elküldve: 5
receptkönyvben: 164
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldfűszeres sertésfasírt, fasírt, húspogácsa

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmadik2011
Harmadik2011 Sun, 2012-09-02 21:54

Nem kioktatásképpen, de leírom, ahogyan én készítem a fasírtot. A húshoz minden esetben sertéshúst használok. A marhát nem szeretem. A vöröshagymát (sokat), előzőleg kevés zsírban megdinsztelem, s úgy adom a húsmasszához. Nem áztatott zsömlét teszek bele, hanem zsömlemorzsát és ha tudom, hogy azonnal elfogy, akkor tejjel teszem képlékennyé. A tojásból nem spórolok, mert nem szeretem, ha szétesik. S, mivel mindnyájan úgy szeretjük, hogy kevés hús, sok zsemlemorzsa (olyan kenyeres-húsos fasírtnak), így szükséges a tej. De volt, hogy szódavízzel tettem képlékennyé a masszát. Természetesen nem maradhat ki belőle a sok-sok-még több felaprózott petrezselyem és a fokhagyma (átpréselve), no meg a só és egy kanál őrölt paprika-massza, vagy pritamin, vagy piros arany, s az őrölt fekete bors - de mivel az sós, így óvatosan bánjunk a sóval.
Megformázom apróra, szép kerekre, laposra, s egy tepsibe zsírt teszek. Beteszem magas hőfokra, s figyelem, amikor a zsír forró, de lehet olajban is, mi zsírban sütjük - no akkor konyharuhával óvatosan kihúzom a tepsit, s az előre deszkára készített, zsömlemorzsában (vagy pirospaprikás lisztben) - van, hogy vegyesen készítem! - megforgatott szép lapos húskorongokat óvatosan beleteszem a forró zsírba. Így nem szívja fel magába a zsírt, mert ugye az forró. Visszateszem, s pár perc múlva újból kihúzom, s megfordítom a húspogácsákat. Majd két nagy fedővel, ami beteríti a tepsit letakarom. Egy idő után leveszem a fedőket, s megfordítom a húskorongokat.
*
No, ehhez nagyon is stimmel az ecetes-hagymás krumplisaláta!
Próbáljátok ezt ki! Sok szerencsét, jó egészséget és jó étvágyat hozzá! - Bojana*

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Mon, 2012-09-03 22:45

Kedves Bojana!

Nem kioktatásképpen, de miért nem teszed fel ezt a receptet egy szép fotóval, ha már ilyen részletesen leírtad, biztos sokan elkészítenék és örülnének neki. Minden új recept egy újabb lehetőség valami finom étel megismerésére mások számára.
Jó sütést-főzést szép napot, Kata

945
darált sertéshús 0.5 kg
zsemle 2 db
tej 1 dl
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
tojás 1 db
zsemlemorzsa 12.5 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
paprikakrém 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint