Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres grillezett makréla

Zöldfűszeres grillezett makréla
Zöldfűszeres grillezett makréla
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges és gyorsan elkészíthető, még ha szálkás is, megéri elkészíteni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított makrélát irdaljuk be kb. 1 centiméterenként a gerincéig. Dörzsöljük be alaposan kívül és belül is, sóval, borssal, citromlével.
  2. A hasát töltsük meg a petrezselyemmel, citromkarikával, rozmaringgal, metélőhagymával és zsályával. Szórjuk meg egy kevés liszttel.
  3. Elkészíthetjük grill rácson, vagy kenjünk ki egy tepsit olajjal, és fektessük a halakat bele. 180 fokon 20 percig, majd 10 percig grill fokozaton ropogósra süssük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 667
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

makréla grillen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

679
makréla 800 g
olívaolaj 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 ek
petrezselyem 1 csokor
rozmaring 1 szál
metélőhagyma 1 csokor
zsálya 1 csokor
citrom 1 db