Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres káposztában sült csirke

Zöldfűszeres káposztában sült csirke
Zöldfűszeres káposztában sült csirke
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom vecsési savanyú káposztát vettem a piacon és erre a hétvégi ebédre szavazott a család.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát egy nagyobb tálba tesszük és villával fellazítjuk. Ezután egy kissé összevágjuk.
  2. Hozzáteszünk egy felvert tojást, egy csokor apróra vágott petrezselyem-zöldet, majd egy bordópiros kaliforniai paprikát, melyet előzőleg apró darabokra vágtunk. (Én erre a célra egy univerzális konyhai aprítót használok.) Jól összekeverjük!
  3. A fűszeres káposztát kettéosztjuk. Egyik felét elterítjük egy zománcos tepsiben. Erre tesszük a csirkecombokat (Én lefejtem róluk a bőrt, de bőrrel készítve is finom.) úgy, hogy egy csipet sót elosztunk a combok mindkét oldalán és egy-egy csipet borsot szórunk mindkét felére.
  4. A csirkecombokat befedjük a fűszeres savanyú káposzta másik felével. Meglocsoljuk vékonyan olajjal és lefedjük alufóliával.
  5. Előmelegített sütőbe toljuk és fóliával sütjük kb. 20 percig. Ezután levesszük róla az alufóliát és anélkül sütjük még, legalább 20 percet.
  6. Amikor langyosra hűlt, konyhai kiszedővel a combok alá nyúlunk és káposztával együtt tányérokra tesszük. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x50 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 645
elküldve: 1
receptkönyvben: 205
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
378 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkecomb káposztával, savanyúkáposztás csirke

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2015-01-30 20:59

Részemről nagyon gusztának találom, mihamarabb be fogom rakni az elkészítendők közé.
köszönöm.
Éva-Anyóca

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2015-01-31 16:58

Kedves Éva-Anyóca!
Nem fogsz csalódni az ételben. Ízletes, omlós csirke-husi lesz a tányérotokon!
Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2015-01-31 18:58

Kedves DeákAndi!

köszönöm, a látvány, már eleve biztató, minden hozzávaló, - remélem, elkészülés után referálok, ha nem, két hét múlva nyugodtan írjál rám, és kérdezd meg, hogy hogyan sikerült, lehet, elmarad a referálás, és az nem szép, de mindig annyira rohanunk, sajnos....készülni fog. :)
Éva-Anyóca

301
csirke felsőcomb 6 db
savanyú káposzta 60 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
6 csipet
fekete bors 12 csipet
napraforgó olaj 2 ek