Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres kötözött lazac

Zöldfűszeres kötözött lazac
Zöldfűszeres kötözött lazac
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvencem a lazac, kíváncsian kutatom az ízletesebbnél ízletesebb elkészítési változatait. Ünnepek előtt most ennek a receptnek volt a főpróbája, jelesre vizsgázott!

hozzávalók / 3 adag

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeturmixoljuk a zöldfűszereket a fokhagymával, a sajttal, a fenyőmaggal, az olajjal, 1 kk sóval és csipet borssal.
  2. A masszát a halszeletek közé kenjük, majd jó szorosan átkötözzük.
  3. Sütőpapírral beterített gáztepsire tesszük, 2 bőrös oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütjük 20-25 percig, majd fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
  5. Tálaláskor a kötözött részek közt óvatosan felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 055
elküldve: 4
receptkönyvben: 66
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

illatos lazac, zöldfűszeres lazac, sütőben sült fűszeres lazac

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

natalija
natalija Tue, 2014-10-28 21:35

Szia! Megcsináltam a receptet, minimális változtatással és hát nem kertelek. Naaaaagyooooon finom lett!!! Köszönöm szépen a receptet!

488
snidling 1 csokor
petrezselyem 1 csokor
fenyőmag 4 dkg
kecskesajt 4 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
1 kávéskanál
bors 1 csipet
lazac 60 dkg
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint