Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres padlizsánkrém

Zöldfűszeres padlizsánkrém
Zöldfűszeres padlizsánkrém
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom dip friss bagetthez vagy grillezett húshoz, halhoz. Medvehagyma idényben helyettesítsük a fokhagymát egy pár medvehagyma levéllel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk.
  2. 225 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 percig sütjük.
  3. A sütőből kivesszük, majd a padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk. Egy szűrőbe rakjuk, és kb. 1 órát hagyjuk szűrődni.
  4. A zöldfűszereket megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd a leveleket letépkedjük.
  5. A padlizsánt, a letépkedett leveleket, a fokhagymát és az olajat egy magas edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal, chilivel és citromlével fűszerezzük.
  • sütési hőfok: 225°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 259
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

mentás-chilis padlizsánkrém, fűszeres padlizsánkrém, fokhagymás-mentás padlizsánkrém

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
padlizsán 500 g
olívaolaj 6 ek
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 8 szál
bazsalikom 10 levél
menta 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek