Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres párizsival sült virágok

Zöldfűszeres párizsival sült virágok
Zöldfűszeres párizsival sült virágok
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy közösségi oldalon láttam egy képet és tudtam, egyszer ezt ki kell próbálnom. Egyik reggel hatkor bedagasztottam és már kész is volt tízóraira. Puha, laktató, egy nagy virág egy pohár tejjel vagy kakaóval finom tízórai vagy uzsonna. A korongok összeillesztésekor érdemes a lisztes oldalt belülre, a párizsi felé tenni. Én egy kis ételest használtam (13 cm széles) a tészta kiszaggatásához, a párizsi méretéhez igazítva, így 7 db nagy virág lett belőle. Ha kisebb szeletek vannak, lehet kisebb tésztákat szaggatni és akkor több finomság is lesz. Természetesen használhatunk más fajta felvágottat is.

hozzávalók / 7 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A liszthez öntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett felületre borítjuk és kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk.
  5. A párizsi méretével megegyező formával korongokat szaggatunk.
  6. Minden második tésztára teszünk egy szelet párizsit, azt pedig beborítjuk egy másik tésztával.
  7. Vágást ejtünk rajta a négy égtáj felé úgy, hogy a közepén hagyunk kb. 1 cm részt, amit nem vágunk át. Majd a cikkeket is félbevágjuk, tehát lesz a virágnak 8 szirma.
  8. Megfogunk 2 egymás melletti szirmot és egymással ellentétes irányba kifordítjuk őket, tehát a bal oldalit balra, a jobb oldalit pedig jobbra. Ezt megismételjük minden szirommal.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és lekenjük tojássárgájával.
  10. A közepére szórunk kevéske szezámmagot.
  11. Előmelegítjük a sütőt, addig kelnek még a virágok a tepsiben.
  12. 180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. A sütőből kivéve lekenjük tejjel-a szezámmagos résznél óvatosan, mert lepereghetnek, a magok-és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

párizsival töltött kelt virágok, párizsis virágok, töltött kelt tészta sósan

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunderanyo
Tunderanyo Wed, 2013-05-29 10:39

Kedves Andi!
Most lett kész a süti,nagyon szép lett és ízletes is.
Köszi a receptet,többször is meg fogom sütni.
Legyen szép napod.
Tündi

veressandrea
Andi80 / veressandrea Wed, 2013-05-29 15:14

Kedves Tündi,
Nagyon termékeny és aktív vagy, aminek természetesen nagyon örülök :-)
Kedves egészségetekre!
Neked is szép napot!
Üdv:Andi

sarabell
sarabell Fri, 2013-04-05 23:07

A tegnap elkészítettem,nagyon laktató és finom is.a 2 éves kisfiam is rendesen be lakmározott belőle.köszi az ötletes receptet.

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2013-04-08 15:05

Szia Sarabell,
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és a sikerének is :-)
Kedves egészségetekre!
Szép napot!
Üdv, Andi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-12 22:59

Andi, ezek olyan csodásak!!!! MINDEN! A recept, a sütés, a virágok, a fotó, az a tünci chilis terítõ!!!Mentettem-nyomtattam, ki fogom hamarosan próbálni! Köszi, Torma :)

394
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 3 dl
2 tk
margarin 5 dkg
párizsi 10 dkg
szezámmag 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
tej 3 ek