Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással

Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással
Zöldfűszeres ravioli paradicsommártással
33 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első ételfotóm tésztáról.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

A paradicsommártáshoz

ajánlat

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!
 


Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:


  1. A hozzávalókat összekeverem és 5 percig gyúrom.
  2. Fóliába csomagolom és 30 percre a hűtőbe teszem pihenni.

A töltelék készítése:


  1. A csilit apróra vágom a petrezselyemmel,a metélőhagymát vékony karikákra vágom és összekeverem a hozzávalókat.
  2. Egy éjszakára a hűtőbe teszem a tölteléket.

A paradicsommártás készítése: 

  1. Egy seprenyőt felmelegítek, majd 2 ek olajat öntök bele és rádobom a szeletekre vágott fokhagymát.
  2. Addig pirítom, amíg a hagymák éppen elkezdenek színt kapni, majd még 3 ek olajat öntök hozzá, ami lehűti az egészet. Megsózom és félrerakom.
  3. Közben a paradicsomokat félbevágom. Visszateszem a seprenyőt a tűzre, ha felforrt, beledobom paradicsomokat és a durvára vágott petrezselymet.
  4. Lefedem őket és hagyom 1 percet párolódni.
  5. Egy villával összenyomom a paradicsomokat beledobom a vajat, a durvára vágott petrezselymet.

Az összeállítás:


  1. A tésztát a lehető legvékonyabra nyújtom (7es fokozat), miközben mindig lisztezem és lesörpöm róla. Nem szabad túlságosan lisztezni, mert kiszárad a tés a széle töredezett lesz.
  2. Miután tésztánk papír vékonyságú lett elharmadolom és összehajtom megint.Újra kinyújtom fokozatonként de most csak a 6os fokozatig.
  3. A kinyújtott tésztát képzeletben két részre osztom. Az egyik felére egymástól 2-3 centire egyenlő nagyságú gömböket formázok a töltelékből.
  4. A kis kupacokat egy ecsettel körbekenem vízzel és ráhajtom a másik felét. A tenyeremmel megpróbálok minden levegőt kinyomni a rétegek közül.
  5. A ravioli lassan kész, már csak ki kell vágni őket. Legjobb egy kisebb pogácsa forma vagy vékonyabb szájú pohár. A kész tésztáinkat hintsük meg egy kevés liszttel, majd konyharuhával letakarva a hűtőben várakozhatnak a felhasználásig.
  6. Vizet forralok, de csak a felforrás előtti pillanatban sózom meg (1l/10g).
  7. 2-3 percig főzzük a tésztánkat, majd azonnal szűrjük le.
  8. Beleforgatom a paradicsommártásba és egyből tálalom.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 31 284
elküldve: 3
receptkönyvben: 303
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Ricottás-zöldfűszeres ravioli paradicsommártással, ravioli ricottával és zöldfűszerekkel, ravioli paradicsommártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-09-03 16:21

Elképesztő szépek a képeid!

950
finomliszt 160 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
1 tk
ricotta 25 dkg
chili 1 db
petrezselyem 1 csokor
snidling 0.5 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
koktélparadicsom 10 db
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
vaj 1 ek