Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben

Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben
Zöldfűszeres ravioli zöldséglevesben
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az őszi takarítás közben kezembe akadt egy régi főzős magazin. Abban találtam rá a leves alapötletét jelentő receptre. Eredetileg durumbúzalisztet ajánlottak a raviolihoz, ami valószínűleg jobban illene az olaszos irányhoz, de durumbúza híján teljes kiörlésű liszttel készült el a tészta, illetve eredetileg erőleves betétjeként szerepelt az újságban. Nem recepthűen készült az étel, de mint a ravioli betét ötletadóját illett ezt megemlíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

A raviolihoz

A leveshez ízlés szerint

ajánlat

A recept hozzávalóinál megadott összetevő mennyiségekből készült tésztának csak a felét használtam fel a négy adagnak megfelelő zöldségelves mennyiséghez. A másik fele a fagyasztóba került.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tojásokkal és a sóval elkeverjük, és addig gyúrjuk, míg sima, rugalmas nem lesz. (Víz vagy liszt hozzáadása esetleg szükséges lehet a megfelelő állag eléréséhez.) Cipóvá formázzuk, és pihentetjük.
  2. A szokásos módon feltesszük főni a zöldséglevesünket ízlés szerinti zöldségekkel és ízesítéssel. (A sárgarépát érdemes juliennere vagyis vékony hasábokra vágni, mert úgy mutatósabb lesz a levesünkben.)
  3. A tésztát praktikus legalább két részre osztani, ezt követően pedig egyenletesen  kb. 0,5 mm vastagon négyzet alakúra nyújtjuk. A tészta felét nagyon enyhén vízzel spricceljük meg, szórjuk rá a zöldfűszereket, és takarjuk be a tészta másik felével. Rányomkodjuk, kicsit ismételten nyújtunk rajta, majd négyzet alakúra vágjuk.
  4. Több adagra osztva forró, sós vízbe dobjuk a tésztánkat, megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, ekkor kihalásszuk azokat. Ilyenkor a tészta még csak al dente, de fontos, hogy ne főzzük puhára, hisz még a levessel is összefőzzük majd. Hogy a tészta ne álljon össze, 1-2 evőkanál olajat öntünk rá, és óvatosan megkeverjük.
  5. Ha a zöldséglevesben a répa már majdnem teljesen puha, a leveshez adjuk a tésztát. Kicsit főzzük együtt, majd melegen kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 139
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

ravioli levesbetét, zöldfűszeres-raviolis zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
teljes kiőrlésű liszt 225 g
tojás 2 db
0.5 tk
zöldfűszer 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
kelkáposzta 1 kis db
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint