Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres rozsos pita

Zöldfűszeres rozsos pita
Zöldfűszeres rozsos pita
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom illatos, fűszeres pita sült ki belőle (5 db). Dolgozom  a fogyókúrás verzióján. :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Gyrossal fogyasztottuk és a hozzá való salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük  a száraz hozzávalókat.
  2. Kicsit megmelegítjük mikróban a tejfölt, és hozzákeverjük az olajat.
  3. A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, és jól meggyúrjuk.
  4. 5 kis gombócot formálunk belőle, és kelesztjük egy fél órát kelesztő tálban. (Én a mikróban 2 percig vizet melegítek, majd a kikapcsolt, meleg mikróba helyezem a kelesztőtálat.)
  5. A gombócokat elnyújtjuk kis kerek formákra (én kb. fél cm vékonyra nyújtottam).
  6. Tefal wokot felmelegítjük, és teljes lángon a piták mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 622
elküldve: 0
receptkönyvben: 184
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Noy

Mióta szakács: 2011.12.02.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, szüret, húsvét, Márton-nap, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

Tejfölös pita, fűszeres pita, bazsalikomos pita, snidlinges pita

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Thu, 2013-11-21 20:58

Szia!
Miért wokban kell sütni? Nekem Tupperesem van, az is jó? (Ez most lehethogy buta kérdés volt).
A választ köszönöm!

noy1985
Noy / noy1985 Wed, 2014-06-11 20:57

Nekem az van itthon, ami tapadásmentes :) Természetesen bármilyen tapadásmentes serpenyőben süthető.

noy1985
Noy / noy1985 Sun, 2012-03-04 14:00

Érdemes többet készíteni. Én is le szoktam fagyasztani az elősütött pitákat. Alufóliával választom el őket, így nem fagynak össze. Kiveszem a fagyóból, átmelegítem a wokban és már fogyasztható is.

varadizsike
vzsike / varadizsike Tue, 2012-02-28 16:44

Tegnap kipróbáltam ezt az isteni pita receptet. Nagyon ízlett, soha többé nem fogok a boltban venni. Egyszerre többet készítettem és lefagyasztom, így mindíg kéznél van. Köszi a receptet. Szép napot! Üdv: Zsike

noy1985
Noy / noy1985 Sun, 2012-01-08 10:37

Kipróbáltam zabpehelyliszttel, rozmaringgal és tejföl helyett joghurttal. Sokkal fűszeresebb ízű tejföllel készítve. Jobban harmonizál a zöld fűszerekkel. Az íze így semlegesebb, nem olyan intenzív, de így is finom lett.

486
kenyérliszt BL80 200 g
rozsliszt 50 g
tejföl 220 g
1 kk
instant élesztő 1 kávéskanál
cukor 0.5 ek
olívaolaj 1.5 ek
bazsalikom 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint