Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából

Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából
Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajttekercs. Jó minőségű kemény, zsíros sajt. Felolvasztva, kinyújtva, töltve, majd visszahűtve. Ennyi. A sajt adott. A töltelékkel pedig játszhatunk. Gyakorlatilag bármi mehet bele, a téliszalámitól a zöldségeken át szinte minden. Fűszerezzük ízlés szerint. Íme, ahogyan én készítem. Sajt sajttal!

hozzávalók / 6 adag

A sajt

A töltés

ajánlat

Születésnapokon, ünnepségeken kiváló sör-, de inkább borkorcsolya. Elképzelem egy szabadtéri nomád jellegű pörköltfőzés ideje alatt... De kiváló szilveszterre bármilyen hidegtál társaságában.

Szólj hozzá!

elkészítés

A sajt

  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk. A sajtot egészben egy jól bekötött zacskóba helyezzük, majd így tesszük a vízbe. Addig főzzük, amíg a sajt formázható masszává olvad fel. Ügyeljünk arra, hogy a közepe is felolvadjon. Amíg a sajt olvad, elkészítjük a tölteléket.
  2. Ezt követően kibontjuk, majd vékonyra kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével.

A töltés

  1. A krémsajtot az apróra vágott fűszerekkel jól elkeverjük.
  2. A sajtot kinyújtjuk, ráfektetjük a sonka szeleteket, megkenjük a krémsajtos-fűszeres töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. A végeivel nem kell bajlódni túlságosan, hiszen a sajt massza állaga lehetővé teszi, hogy a tekerés közben vagy után a végeit benyomkodjuk, összezárjuk.
  3. A tekercset helyezzük szorosan frissen tartó fóliába, végeit csavarjuk el, mint a "szaloncukornál", és tegyük hűtőbe legalább 2 órára. Ezt követően szeleteljük fel, és tálaljunk!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 640
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bazsalikomos-krémsajtos sajttekercs, töltött sajtrolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

400
trappista sajt 50 dkg
gépsonka 20 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
bazsalikom 1 teáskanál
fehér bors 1 kávéskanál