Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta

Zöldfűszeres-sonkás palacsinta
Zöldfűszeres-sonkás palacsinta
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék, lefagyasztott húsvéti sonka utóélete medvehagymaszezonban.

hozzávalók / 4 adag

Palacsintatésztához

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból -a szokott módon- kissé vastagabb palacsintákat sütünk. (Kevés tejjel helyettesíthetjük a szóda egy részét.) Az olajat a tésztába keverjük, a serpenyőbe külön már nem szükséges.
  2. A füstölt sonkát apró kockára vágjuk.
  3. A tejfölbe belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és snidlinget, megborsozzuk.
  4. A palacsintát 1 csapott ek fűszeres tejföllel megkenjük, megszórjuk kb. 3 dkg felkockázott sonkával. Két végét behajtjuk, majd szépen feltekerjük. Így járunk el az összessel.
  5. Sütőpapíros tepsibe, két sorba sorosan egymás mellé rakosgatjuk.
  6. Mindegyik tetejét megkenjük kevés natúr tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
  7. 15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt kissé megpirul.
  8. Paradicsomkarikákkal vagy valamilyen savanyúsággal (ecetes uborka, paprika) tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 8 922
elküldve: 9
receptkönyvben: 346
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás-medvehagymás sós palacsinta, sonkás-sajtos palacsinta, sós palacsinta medvehagymás töltelékkel töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

919
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
szódavíz 5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
cukor 1 késhegynyi
1 kávéskanál
sonka 30 dkg
tejföl 450 g
medvehagyma 1 csokor
snidling 15 szál
bors 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg
tejföl 3 ek