Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres túróval töltött pulykamell "csónakok"

Zöldfűszeres túróval töltött pulykamell "csónakok"
Zöldfűszeres túróval töltött pulykamell "csónakok"
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hazahoztam kis erkélyemre az első cserép zöldfűszereket. Valami nem túl nehéz húsfélére vágytunk, és szeretjük a túrót is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jégsalátával és paradicsommal ettük, egyéb köret nélkül. Ital (bár szárnyashoz nem "illik", de ide kimondottan kívánkozott): száraz vöröbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket a provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajba forgatjuk.
  3. A túrót a johurttal/tejföllel összekeverjük.
  4. A friss zöldfűszereket, hagymaféléket, szárított paradicsomot felaprítjuk, a túróhoz keverjük.
  5. A bepácolt hússzeleteket teflon serpenyőben megsütjük.
  6. Akkora sütőtálba rendezzük őket, hogy kis "csónakokat" kapjunk.
  7. A fészkekbe töltjük a fűszeres túrót.
  8. Minden adagra egy-egy szelet mozarellát és paradicsomot teszünk.
  9. Forró sütőben rápirítjuk a sajtot. (Gyorsan, hogy ne száradjon ki sem a hús, sem a töltelék.)



 

  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 16×26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 627
elküldve: 6
receptkönyvben: 304
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túróval töltött pulykamell zöldfűszerekkel, túrós-mozzarellás pulykamell sütőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-05-07 03:09

Megcsinaltam ma vacsorara es valoban szuper finom, mindenkinek csak ajanlani tudom. Annyit valtoztattam rajta, hogy halbol keszitettem (husokert nem rajongok) es turo helyett ricottaval.

tenger
tenger / tenger Tue, 2011-05-03 07:57

Kedves Boribon!

Max. 20 perc munka van vele, bármikor beleférhet a hétköznapi estékbe is. :-)
Köszönöm az értékelést!

390
pulykamell 40 dkg
tehéntúró 25 dkg
joghurt 3 ek
mozzarella 8 dkg
zöldfűszer 5 dkg
szárított paradicsom 5 db
újhagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
paradicsom 1 db
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint