Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj

Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj
Zöldfűszeres vajban sült omlós pulykamáj
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Resztelt máj meg lisztbe forgatott máj, meg párizsi bundában és a többi. Mind nagyon finom, viszont fröcsög, pattog, pukkan... sokan alapvetően ezért nem szeretik elkészíteni. Ez a sütőben párolós recept biztosan megkímél a szétfröcsögő zsiradéktól, miközben a máj a vajban... vajpuhára készül, garantáltan nem lesz száraz vagy kemény.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Család egyik fele éppen csak pirosan, a másik fele pedig már-már megégetve, jó ropogósan szereti. Amikor éppen csak piros, kiszedem a felét, s a többit visszateszem légkeveréssel még 12-15 percre, legalább 180 fokon.

Köretként hagymás burgonyapüré illik hozzá leginkább, míg a savanyúságok közül a cékla és az almapaprika.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat lehártyázzuk, megtisztítjuk, a nagyobb darabokat esetleg félbevághatjuk. A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük benne a fűszereket, az arányokon és mennyiségeken ízlés szerint módosíthatunk, de a fűszerek akár el is hagyhatóak! A fokhagymát igen apróra vágva adjuk hozzá.
  2. Egy közepes méretű, üveg sütőtálat kivajazunk, két rétegben fektetjük a májakat, a fűszeres vajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 150-160 C fokos sütőben 50-70 percig lassan pároljuk.
  3. Az alufóliát eltávolítjuk, a lével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt 170 C fokon 1-2 gyors locsolás mellett pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 7 131
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

pozsonyikifli

Mióta szakács: 2016.07.28.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vajban sült máj, tepsis pulykamáj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

292
pulykamáj 80 dkg
vaj 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
majoranna 0.5 teáskanál
rozmaring 0.5 teáskanál
fehér bors 0.5 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
bazsalikom 0.5 teáskanál
1 csipet