Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldhagymás lepény

Zöldhagymás lepény
Zöldhagymás lepény
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A grillezett húshoz kitűnő.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

A grill alatt középes fokozatnál 5-6 percig oldalanként sütjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszból és a vízből rugalmás tésztát gyúrunk, és legalább 20 percre konyharuha alatt pihentetjük.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és először csak az egyiket 5 mm vastagságú lepényre nyújtjuk.
  3. Rászórjuk a 1/2 tk sót, és nyújtófával finoman bedolgozzuk a tésztába.
  4. Bekenjük 1 ek szezámmag olajjal, és megszórjuk a hagyma egyharmad részével.
  5. A képeken látható módon, először feltekerjük, csigát formálunk, és 5 mm-es vastagságú lepényre kinyújtuk.
  6. Grill alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 6 654
elküldve: 1
receptkönyvben: 272
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Damilli

Mióta szakács: 2011.10.15.
39 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyha: kínai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres kenyérlepény, hagymás lepény, snidlinges lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Damilli
Damilli / Damilli Mon, 2012-08-06 14:49

Nekem is pontosan e miatt tetszik ez a recept, és én is köretként szoktam készíteni grillezéskor, de magában valami finom mártással vagy csatnivál is nagyon jó. Nagyon köszönöm a visszajelzésedet!
Leszja

werus92
werus92 Sun, 2012-08-05 14:06

Nagyon finom, és könnyen elkészíthető. Grillezéskor készítettem köretként, nagy sikert aratott. Bátran ajánlom mindenkinek! :)

470
finomliszt 2 bögre
víz 240 ml
1.5 tk
szezámolaj 3 ek
zöldhagyma 3 db