Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldkagyló görög módra

Zöldkagyló görög módra
Zöldkagyló görög módra
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korfu déli csücskén, egy halászfaluban, nevezetesen Petritiben ettünk ilyen kagylót, amit azt hiszem soha nem fogunk elfelejteni! :) Napfény, tenger, a víz sós illata, egy kis vendéglő a halászhajóról frissen hozott tenger javaival...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mint már említettük, ennek az ételnek a lelke a tunkolás! :)
Feketekagylóval is remek!
pH besorolás: közepesen savasít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban az olívaolajon a hagymát megdinszteljük.
  2. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, kis ideig dinszteljük ezt is.
  3. Következőnek belerakjuk a feldarabolt paradicsomot, a konzervparadicsomot, a sűrített paradicsomot, és a paradicsomlevet is, valamint a fehérbort és a babérleveleket,  kb. 20 percig főzzük.
  4. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sót, színesborsot, kapribogyót, oregánót, és főzzük még 10 percig.
  5. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 °C fokra (légkeverésesben 160°C), és egy tepsibe belerendezzük a félhéjas kagylókat: szépen a héjukkal lefelé, egymás mellé.
  6. Amint a szósz készen van, ráöntjük a kagylók tetejére, hogy mindegyiket befedje, rászórjuk a garnélarákokat is, és betoljuk a sütőbe, sütjük 30 percig.
  7. Ezután kivesszük a sütőből, meghintjük a petrezselyemzölddel, és rászórjuk szépen egyenletesen a reszelt fetasajtot, majd visszatesszük még 10-15 percre.
  8. Amint kész, mélytányérban, szósszal jól meglocsolva tálaljuk, és puha bagettet adunk hozzá, amivel remekül lehet tunkolni! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 013
elküldve: 3
receptkönyvben: 63
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

Midia Saganaki, sült kagyló, paradicsomos kagyló, fetás-paradicsomos zöldkagyló

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

393
zöldkagyló 1 kg
garnéla 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
paradicsom 7 db
konzerv paradicsom 40 dkg
sűrített paradicsom 2 dkg
paradicsom ivólé 1 dl
fehérbor 0.5 dl
olívaolaj 1 ek
kockacukor 6 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
babérlevél 2 db
oregánó 1 tk
kapribogyó 2 teáskanál
feta sajt 150 g