Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldkagyló leves spenóttal ázsai módon

Zöldkagyló leves spenóttal ázsai módon
Zöldkagyló leves spenóttal ázsai módon
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesapám névnapjára készült meglepetés vacsi egyik eleme volt ez a friss leves. Nem csak a kagylót, hanem a kiegyensúlyozottan ízesített levét is szinte falták.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A zöldkagyló hazai árait figyelembe véve nem ez lesz a hétköznapok étele, de ünnepi fogásnak mindenképpen javaslom, egy francia vagy ázsiai főétel előtti fogásnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, fokhagymát, gyömbért megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  2. Kevés olajon rövid ideig (kb. 1-2 perc) pirítjuk.
  3. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a fehérbort, halszószt. Hagyjuk 5-10 percet rotyogni.
  4. Közben megtisztítjuk a spenótleveleket a vastag száruktól, kisebb darabokra tépkedjük őket, és megmossuk, hagyjuk lecsöpögni.
  5. Hozzáadjuk a kagylót (nekem tisztított, fagyasztott formában volt) a leves alaphoz. Ha fagyasztott, akkor 8 percig, ha felolvadt vagy friss, akkor maximum 5 percig főzzük. Ha szükséges, pár csepp citromlével ízesíthetjük még.
  6. Ezután elzárjuk a lángot, és rádobjuk a megmosott spenótleveleket. Félig lefedve 5-10 percig hagyjuk pihenni, ezalatt a spenótlevelek összeesnek a maradék hőtől, majd tálalható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 482
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

spenótos kagylóleves, spenótos zöldkagyló leves, kagylóleves spenótosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

109
zöldkagyló 50 dkg
spenót 15 dkg
főzőhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 1 teáskanál
halszósz 3 ek
alaplé 1 l
kukoricaolaj 1 ek
fehérbor 2 dl
citromlé 1 ek
1 kávéskanál