Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldkagylós-zöldséges rákragu

Zöldkagylós-zöldséges rákragu
Zöldkagylós-zöldséges rákragu
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rákok megtisztításánál ügyeljünk arra, hogy a bélcsatornát el kell távolítani, vagyis a páncélt a háta közepén, hosszában végighasítjuk, és a hátán, a közepén óvatosan végigvágjuk, a bélcsatorna egyszerűen kiemelhető.
Vigyázzunk az étel fűszerezésénél, mert a szója-, és az osztrigaszószok elég sósak, nehogy elsózzuk az ételt.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A WOK-ot felforrósítjuk, és belelocsolunk 3 ek dióolajat.
  2. A megtisztított zöldkagylót héjával lefelé beletesszük, és 5 percig sütjük, majd félretesszük.
  3. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk 3 ek olívaolajat.
  4. Beledobjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát és a megtisztított rákokat, majd addig sütjük őket, míg teljesen rózsaszínűek lesznek (kb. 5-6 perc), majd ezeket is félretesszük.
  5. Újra forrósítjuk a WOKot, és belelocsolunk a 3 ek dió-, és szezámolajat és 1 mk chiliolajat.
  6. A paprikákat és a zellert, pórét és a mogyoróhagymákat vékonyan felcsíkozzuk (zsülienre vágjuk), és a forró olajba dobjuk.
  7. Hozzáadjuk a virágaira szedett brokkolit, a babcsírát és a shitake gombát.
  8. Belereszeljük a megtisztított gyömbérdarabot.
  9. 6-7 percig nagy lángon pároljuk.
  10. Összekeverjük a szójaszószt és az osztrigaszószt, majd a zöldségekhez adjuk. Továbbfőzzük 1 percig, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat.
  11. Sóval, frissen őrölt borssal és 1 kk MSG-vel ízesítjük (a szójaszósz sós, csak óvatosan!!!)
  12. 2 percig forraljuk, majd 3 percig letakarva állni hagyjuk.
  13. Hosszúszemű jázmin rizzsel tálaljuk.

  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 011
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Pítör

Mióta szakács: 2010.01.22.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

zelleres-brokkolis-paprikás-mungóbab csírás-shitake gombás zöldkagyló és királyrák, osztriga- és szójaszószos sült zöldségek zöldkagylóval és rákkal dió-, szezám- és chiliolajjal, kínai sült zöldségek királyrákkal és zöldkagylóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Peeter
Pítör / Peeter Mon, 2010-02-01 17:45

Köszi ;-) Még nem volt időm, de most már lassan nekiállok és feltöltöm a kedvenc receptjeimet ;-)

üdv

pítör

450
zöldkagyló 40 dkg
királyrák 40 dkg
shiitake gomba 10 dkg
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
halványító zeller 4 közepes szár
brokkoli 1 db
mungóbabcsíra 15 dkg
gyömbér 1 hüvelykujjnyi
fokhagyma 4 gerezd
salottahagyma 3 közepes fej
póréhagyma 1 közepes db
szójaszósz 2 teáskanál
osztrigaszósz 50 ml
chiliolaj 0.5 teáskanál
dióolaj 5 ek
szezámolaj 1 ek
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint