Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldpaprikás-sajtos töltött gomba

Zöldpaprikás-sajtos töltött gomba
Zöldpaprikás-sajtos töltött gomba
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg előételként szoktam készíteni, de egy kis körettel akár könnyű vacsora is lehet belőle.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 2 db különböző színű paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk borsikafű
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • 1,5 dl zöldségleves (kockából is jó)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, a törzsét letörjük, és a gombafejeket egy kivajazott tűzálló tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A törzseket és a kisebb fejeket, a hagymát, a paprikákat felkockázzuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  3. Az összes zöldséget a felmelegített vajba egyszerre tesszük, és együtt pirítjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, belereszeljük a sajtot, és besűrítjük.
  5. Ezt a krémet a gombafejekbe kanalazzuk, és aláöntjük a zöldséglevest.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 404
elküldve: 2
receptkönyvben: 202
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldséges töltött gomba, paprikával töltött gomba, sajtos-paprikás töltött gomba, sajtos töltött gomba, húsmentes töltött gomba

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

delfinke77
delfinke77 Sat, 2014-07-19 19:45

Kedves Fahéj !
Egyszerűen isteni ez a recept !!! Nem vagyok valami nagy szakács, de nagyon megfogtak a receptjeid, mert egyszerűek, gyorsak és nagyon guszták !! Mivel egyszerre többfélét szoktam főzni, ezen kívül megcsináltam a gombás tészta receptedet is. Hááát ha csak annyit írok, hogy apa mindenből repetázott és a tányért is "elmosogatta" a nyelvével..... !! :) Akkor mindent elárultam mekkora sikere volt ! Kicsit sok lett a mennyiség vagy csak kevés gombát vettem, de maradt egy kis töltelék..... (Apa már abból nasizott. ) Hírtele lesütöttem pár db csirke mellszeletet , rápakoltam a maradék tölteléket, és be a sütőbe. Szuper lett az is. Biztosan sokszor készítem majd el mind a két receptet !! :) Elnézést, ha egy kicsit részletes és hosszú levelet írtam ..... :))
Minden jót kívánok !!!
Évi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2014-07-20 11:16

Kedves Évi!
Dehogyis volt hosszú a leveled! Sőt, én direkt örülök, ha részletesen beszámolnak a tapasztalataikról, akik a receptjeim alapján főznek. Nagyon örülök, hogy nektek is bevált ez a recept. A csirkehusis változat felkeltette a kíváncsiságomat, biztosan kipróbálom majd. Ezért meg köszi neked! :)
További jó sütés-főzést kívánok!
Üdvözlettel: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-17 20:44

Kedves Fahéj!Jól döntöttél Te is, amikor megtaláltad ezt a csodás főzőcskézős-beszélgetős lehetőséget.S nem csak keresel jó receptet, hanem teszel is fel, és ha már gyakorlott vagy, akkor tényleg többszörösen érdekes és élvezetes!Ezért léptem be én is.További jó recepteket, fényképezést és sikeres felrakást, mielőbb.Jönnek az ünnepek sorra, kíváncsi vagyok, kinek milyen csoda kerül ki a keze közül?Szép hétvégét!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-09-17 23:09

Igen, Éva-Anyóca, ez tényleg csodás oldal, nagyon szeretem, hasznos és szép, és csupa kedves ember van itt, aki valóban szívvel-lélekkel süt-főz. Rengeteget nézegetem a receptjeiteket, csupa szépséges finomság.
Jókívánságokat köszi, hasonló jókat Neked is! Fahéj

nyamóka
nyamóka / nyamóka Fri, 2010-09-17 20:25

Kedves Fahéj! Ez pont olyan gyönyörű, mint a dióbundás töltött csirkéd! Nem győzöm arhiválni a receptjeidet, csodásakat főzöl! :-)
Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-09-17 22:59

Szia Éva! Köszi a méltatást, de Te pont olyan csodásakat főzöl. :) A mézes-mustáros pulykáddal nagyon szemezgetek, azt hamarosan megcsinálom. Üdv: Fahéj

Rencike24
Rencike / Rencike24 Fri, 2010-09-17 13:03

Ez nagyon, nagyon jól néz ki! Mentettem is a receptkönyvembe! Hamarosan kipróbálom!
Renáta

Ronchica
Ronchica Fri, 2010-09-17 12:56

Hát én is csak ennyit tudtam mondani, hogy ejha...:-)!Nálam is a receptkönyvben van már :-)!!!Nagyon jól hangzik!!!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-17 12:04

A neve jó, de a kép csodás, imádom a színes ételeket.Ez miatt is olvastam el, hogy mit kell csinálni, és ezek alapján, el is fogom készíteni.Receptjeim közt van.Nagyon belejöttél Te is a főzöcskézésbe-szerencsére!Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-09-17 15:43

Kedves Éva-Anyóca! Főzőcskézni világéletemben szerettem, de hogy most még le is fotózhatom, és megoszthatom másokkal a receptjeimet, az már triplán szuper. Az meg külön megtiszteltetés, ha valaki beteszi valamelyik "alkotásomat" a receptkönyvébe. Üdvözlettel: Fahéj

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-09-17 09:04

Hogy ez is mennyire szép! Színes, guszta!
Nahát Fahéj, csupa mosoly vagyok. :-)))
Eszter

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-09-17 15:37

Kedves Eszter! Most, hogy elolvastalak, már én is csupa mosoly vagyok. Köszi a szavaidat! Üdv: Fahéj