Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldparadicsom télire

Zöldparadicsom télire
Zöldparadicsom télire
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában mindenkinek marad a kertjében olyan paradicsom, ami már nyáron nem érik be... És itt van erre egy jó és nagyon finom recept!! Aki szeretné próbálja ki, mi nem csalódtunk benne..

Én egy műanyag, kisebb hordóban készítettem,és ezt is ugyanúgy száraz dunsztba tettem.

A költséget nem tudom, soha nem vásároltam még zöld paradicsomot.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, üvegekbe rakjuk.
  2. A felöntőlevet elkészítjük, 1 l vízhez az ecetet, cukrot, sót, borsot, mustármagot elkeverjük, és felforraljuk.
  3. Hozzáadjuk a fél kávéskanál nátrium-benzoátot, és melegen az üvegekbe öntjük. Száraz dunsztba tesszük.
  4. Pár hetet várunk vele, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 176
össznézettség: 104 814
elküldve: 15
receptkönyvben: 190
elkészítve: 22/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

zöld paradicsom egészben, ecetes zöldparadicsom, zöldparadicsom befőtt

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Olgi1213
Olgi1213 / Olgi1213 Mon, 2015-09-21 13:31

Éppen ma szedtem le a zöld koktél paradicsomokat,a te recepted mellett döntöttem! :)
Köszönöm! :)

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2015-09-22 08:43

Köszi!!Nem régen a tavalyról maradtat felbontottam,és a lányomnak különösen ízlett...:-))

dorci0621
dorci0621 Mon, 2013-09-30 10:34

Kedves Iluska!
Hasonló helyzet állt elő a kis koktélparadicsomjainkkal, mint amit a sztoriban leírtál, ahogy bejött a hideg már nem hiszem hogy beérnek, de szeretném hasznosítani, ha már van. Viszont jó pár paradicsom már enyhén sárga, azokat is fel lehet használni szerinted?
Előre is köszönöm a segítséged, még kezdő vagyok savanyúság terén :)

Dorci

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2013-09-30 12:40

Szia!Nyugodtan használd fel azokat is,én is beleszoktam tenni,és nagyon finomak.....sok sikert!! :-))

dorci0621
dorci0621 Tue, 2013-10-01 17:01

Köszönöm a gyors választ, közben 1 nap alatt hihetetlen módon elkezdtek beérni (nem mintha túl sok nap sütött volna), úgyhogy lehet kapnak egy esélyt, hogy bepirosodjanak :)

Quaoar
Andris / Quaoar Wed, 2013-10-02 20:42

mi épp ma készítettünk zépét (:D), és teljesen jó az apró koktélparadicsom. az is volt benne. néhány üvegben csak a nagyobbak, másik üvegben az apróbbak, sűrűbben. :)))

224
zöldparadicsom 2 kg
ecet 2.5 dl
cukor 10 dkg
3 dkg
bors 5 szem
mustármag 1 kk
nátrium-benzoát 0.5 kk