Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldség pakora

Zöldség pakora
Zöldség pakora
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőm és párja jött hozzánk vendégségbe. A lány vegetáriánus, én indiai ételt főztem, így hirtelenjében neki ezt készítettem. 

hozzávalók / 6 adag

Zöldség

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldség

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, a végeit levágjuk, és kb ujjnyi hasábokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A gomba szárait levágjuk, szintén sózzuk, borsozzuk.
  3. A tészta hozzávalóit kikeverjük.
  4. Olajat forrósítunk. A zöldségeket a sűrű tésztába mártjuk, és a forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai törlőn leitatjuk a felesleges olajat.
  5. Chutneyval, mártogatóssal tálaljuk.

Tészta

  1. A tészta összetevőit habverővel egy tálban összekeverjük. Sütés előtt pihentetjük 20 percig.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 150
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

bundában sült zöldség, palacsintatésztában sült padlizsán, bundában sült gomba, fűszeres bundában sütött zöldségek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cicmic
Cicmic Fri, 2014-02-14 22:31

Kedves Évi néni!

Ennek a guszta mártogatósnak is meg tudnád adni a receptjét? Köszönöm!

692
padlizsán 1 db
gomba 40 dkg
szójaliszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 10 dkg
író 3 dl
tojás 1 db
chili 1 csipet
2 kávéskanál
garam masala 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
sütőpor 1 kávéskanál
napraforgó olaj 4 dl