Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldség-wok Lakatos Márktól

Zöldség-wok Lakatos Márktól
Zöldség-wok Lakatos Márktól
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalás előtt egy fél lime levével meglocsoljuk a zöldség-wokot.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát julienne-re (gyufaszál vékonyságúra) vágjuk. A hónaposretket, a chilit és az újhagymát vékonyan felkarikázzuk. Nagyobb darabokra felkockázzuk a tofut és a padlizsánt is. A zsenge zöldborsót kifejtjük a héjából.
  2. Egy wokba öntjük a frissen felvágott zöldségeket és a savanyított zöldségeket is. Külön edényben forró vízzel leöntjük az üvegtésztát, körülbelül 30 másodperc után leszűrjük. Nagy lángon feltesszük a wok-ot a tűzhelyre, és olívaolajon elkezdjük lepirítani a hozzávalókat.
  3. Amikor a zöldségek illatozni kezdenek, hozzáöntjük a sört, beleszórjuk a borsót, megszórjuk szezámmaggal, és beleöntjük az edénybe a leszűrt üvegtésztát is. Pár percig magas hőmérsékleten kevergetjük. Alaposan összeforgatjuk, sózzuk és borsozzuk.
  4. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, viszont a répa még roppanós, hozzádobunk egy marék korianderzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 180
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pikáns sörös zöldségtál

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

446
sárgarépa 2 közepes db
padlizsán 1 db
újhagyma 2 db
retek 3 db
koriander 0 ízlés szerint
tofu 150 g
zöldborsó 100 g
szezámmag 1 ek
olívaolaj 1 ek
chili 1 db
0 ízlés szerint
sör 1.5 dl
lime 1 db
üvegtészta 5 dkg
savanyított kerekrépa 100 g