Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségekkel göngyölt pulykamell

Zöldségekkel göngyölt pulykamell
Zöldségekkel göngyölt pulykamell
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különféle göngyölt húsokat, mert változatosan lehet őket elkészíteni, tölteni. Karácsonykor nálunk az örök nagy kedvenc az aszalt szilvával, baconnel és füstölt sajttal göngyölt pulyka, most viszont valami frissebb ízkombinációra vágytam, és ez sült ki belőle.

hozzávalók / 4 adag

A göngyölt pulykához

A citromos mártáshoz

ajánlat

Köretként snidlinges rizst kínáltam hozzá. A citromos mártás remek választás akkor is, ha marhasültet készítünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellből szép nagy szeleteket vágunk, majd kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. A szeletek egyik oldalát bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és kirakjuk a spenót levelekkel. Szeletenként ráhelyezünk még 2-2 szelet főtt-füstölt tarját és füstölt sajtot, végül pedig a csíkokra vágott kápia paprikákat.
  3. A húst óvatosan felgöngyöljük, majd a végeit és a tetejét fogvájóval összetűzdeljük.
  4. 3 ek zsírt serpenyőben felforrósítunk, amiben a roládokat pár perc alatt körbesütjük.
  5. Áthelyezzük őket egy hőálló tálba, aláöntünk 0,5 dl vizet vagy húslevest, és alufóliával befedve 30 percig sütjük, majd még 15 percet alufólia nélkül, hogy szépen megpiruljon.
  6. Míg a hús sül elkészítjük a mártást. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban elkeverjük a lisztet, kicsit megpirítjuk.
  7. Fokozatosan hozzáöntünk 5 dl hideg vizet, és csomómentesre keverjük, sózzuk, majd jól kiforraljuk.
  8. Elmorzsoljuk benne a vajat, és a citromlével beízesítjük, majd rövid ideig még főzzük.
  9. Ha a hús kész,  felkarikázzuk, és a citromos mártással leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 250
elküldve: 2
receptkönyvben: 179
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pulykarolád zöldségekkel töltve, sajttal-füstölt tarjával göngyölt pulykamell, fokhagymás-spenótos göngyölt pulyka

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Tue, 2012-04-17 15:16

Szia "Szaszy"!
Mi is szeretjük a göngyölt húsokat, nagyon sokfélét már kipróbáltam, de mivel
szeretek új dolgokkal, ízekkel kísérletezni, ezt is el fogom készíteni.
Üdv.további szép napot: Adél

Szaszy
Szaszy / Szaszy Thu, 2012-02-02 22:45

Kedves Anci! Nagyon szépen köszönöm a dicséretet! Igen, a göngyölt, töltött húsok egyik nagy előnye, hogy végül szeletelve olyan szépen mutatnak a tányéron :) Persze az íz a legfontosabb, na meg az illat.. de a látvány csak még jobban meghozza az étvágyat hozzá :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-02-03 15:08

Kedves Szaszy !
Igen, igazad van, a göngyölt húsokból valódi csodákat lehet kihozni és látványnak sem utolsók !
Na és az ízük sem mellékes. Szeretettel üdvözöllek: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-01-31 16:38

Nagyon-nagyon szép! És biztos nagyon-nagyon finom is. Gratulálok! :) Fahéj

Szaszy
Szaszy / Szaszy Tue, 2012-01-31 20:09

Kedves Fahéj! Köszönöm a dicsérő szavakat! :) Örülök, hogy tetszik a recept! Hmm.. bizony, a sokféle ízletes hozzávalónak köszönhetően nagyon finom lett a végeredmény. :)

640
pulykamell 70 dkg
fokhagyma 3 gerezd
spenót 4 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
kápia paprika 0.5 közepes db
libazsír 3 ek
víz 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 4 dkg
víz 5 dl
citromlé 1 citromból nyert
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint