Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges batyuk

Zöldséges batyuk
Zöldséges batyuk
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Limara kínai húsos molnárkái ihlették ezt a finomságot. Mivel a családban nem mindenki van oda a zöldséges változatért, ezért ma készültek virslis-sajtos batyuk is. Igaz, a külcsínyen még akad javítanivaló, de a belső..hmmm..:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A lekenéshez

A szóráshoz

ajánlat

Ezen formájában tartalmas levesek kísérője, uzsonna, tízórai, de méreteiben csökkentve sörkorcsolya, sós rágcsa.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Ezt én a kenyérsütőgépemben szoktam elkövetni, de aki nem rendelkezik ilyennel, hagyományos módon is el tudja készíteni, felfuttatva az élesztőt langyos, cukros tejben, jó hólyagosra dagasztva a többi hozzávalóval.
  2. Letakarva duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket.
  3. A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, a többi zöldséget káposztagyalun lereszeljük. Az olajon kicsit átpirítjuk a hagymát, aztán mehet rá a reszelékünk. Ezzel is kicsit pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk szójaszósszal (ízlés szerint), rácsurgatjuk a mézet, és megpároljuk. (Nem kell teljesen puhára, mert még a sütőben is puhul, elég, ha roppanósak a zöldségeink.)
  4. Megszórjuk a korianderrel, de a fűszerezésnek csak a fantáziánk szabhat határt!
  5. A keményítőt elkeverjük 1,5 dl hideg vízben, ezzel nyakon öntjük a töltelékünket (ettől lesz finom krémes állaga). Egyet rottyantunk rajta, majd kihűtjük.
  6. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd 12 részre osztjuk. Természetesen, ha kisebbre szeretnénk a kifliket (batyukat), akkor ízlés szerint formálhatjuk, ezek elég szép, méretes darabok lettek.:)
  7. A kis négyszögekre halmozzuk a tölteléket, s mint egy buktát, formázzuk.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük őket, majd ismét hagyjuk kelni.
  9. Addig előmelegítjük a sütőt. Kb. 15 perc elteltével lekenjük tojással, megszórjuk lenmaggal, szezámmaggal, esetleg köménnyel, s 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

gali_baba

Mióta szakács: 2009.11.03.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges-fűszeres kifli, szójaszószos káposztás-répás-zelleres batyu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ariel76
ariel76 / ariel76 Thu, 2010-03-25 14:12

Szia gali_baba
A sajtos- virslis tőlteléket leíród nekem ide.
Előre is köszi.
Szia ariel76

gali_baba
gali_baba / gali_baba Thu, 2010-03-25 19:58

Szia Ariel!
Igazából semmi különleges nincs benne. Csak összevágom kisebb karikákra,darabokra a virslit nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszelem a sajtot (akár többfélét is), és már mehet is a tésztába. Ehhez nem kell külön kötőanyag, mert a sajt úgyis összeolvad benne. esetleg meg lehet toldani kis ketchuppal, vagy pizzakrémmel, esetleg mustárral, én személy szerint a mustáros verzió híve vagyok leginkább.:)

ariel76
ariel76 / ariel76 Fri, 2010-03-26 07:43

Szia gali_baba
Köszönöm szépen a választ. Húsvétra megcsinálom ezt a sajtos-virslis változatot.
Szia ariel76

499
finomliszt 50 dkg
víz 150 ml
tej 150 ml
cukor 1 ek
élesztő 3 dkg
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
káposzta 30 dkg
zeller 10 dkg
sárgarépa 1 nagy db
vöröshagyma 2 közepes fej
méz 2 ek
szójaszósz 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 1 evőkanál
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek