Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges batyuk A kis gasztronautától

Zöldséges batyuk A kis gasztronautától
Zöldséges batyuk A kis gasztronautától
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből a mennyiségből nekem 4 db egyszemélyes kis batyu lett. Parázsba dobva is elkészíthetjük, csak akkor használjuk több réteg alufóliát, és vigyázzunk vele, nehogy kiszakadjon.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megmossuk, és körülbelül azonos nagyságú kockákra felvágjuk.
  2. Egy keverőtálba tesszük a felkockázott zöldségeket, megszórjuk szárított oregánóval, sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Meglocsoljuk bőven olívaolajjal, belefacsarjuk egy fél citrom levét, és alaposan összeforgatjuk.
  3. Veszük egy jó nagy darab alufóliát, és közepére halmozzuk a zöldségeket. Széleinél felhajtjuk, és batyut formázunk belőle, vigyázva, hogy sehol se legyen rajta rés. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Még melegen megszórjuk a felaprított petrezselyem- és mentalevelekkel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 806
elküldve: 3
receptkönyvben: 134
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - extra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

sült zöldségek batyuban, zöldségekkel töltött batyuk sütve, citromos-olívaolajos zöldségek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Sat, 2015-06-06 07:45

Köszi a receptet Gasztronauta :) Tegnap ez volt a vacsi (kisebb változtatásokkal). Az a jó ebben a receptben, hogy ízlés szerint (illetve idényzöldségektől függően) bárhogyan alakítható, alig van vele munka. Ezelőtt is sokszor készítettem már hasonló, "mindenmehetbele" ételeket, de pl. az még nem jutott eszembe, hogy citromot locsoljak rá, pedig sok ételre szoktam :D Köszi az ötletet!
Én készítettem mellé egy kis fűszeres-jogurtos öntetet :)

162
cukkini 2 közepes db
padlizsán 1 db
parázskrumpli 20 dkg
lila hagyma 2 db
koktélparadicsom 6 db
olajbogyó 8 db
csiperkegomba 50 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint