Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges bhajiya

Zöldséges bhajiya
Zöldséges bhajiya
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azokon a napokon, amikor az ember egy kissé eltelik a húsételekkel, szeretjük fogyasztani az ilyen kis fűszeres, zöldséges finomságokat.
Ez azért is jó, mert ketté lehet venni a masszát, és a felét csípősen készítjük el Mr. Smith kedvéért, a másik felét pedig csili nélkül. De vigyázat! A csili nélküli adagot érdemes előbb kisütni az olajban! :)


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Menta chutney-val tálalhatjuk, de finom valamilyen egyéb raitával is, pláne, amelyik joghurtot is tartalmaz. Ajánljuk, ha valamilyen kis vitaminbombára vágyunk! :)
pH besorlás: közepesen lúgosít

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a spenótpürét a répával, hagymával és a többi zöldséggel.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, összekeverjük.
  3. Beleadagoljuk szépen a lisztet, majd a zabpelyhet, és összekavarjuk, hogy ne legyen csomókban sehol sem.
  4. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatunk hozzá, amennyiben túl sűrűnek találjuk.
  5. Sütés előtt érdemes kb. 15-20 percet állni hagyni, így a zabpehely egy kissé megszívja magát a nedvességgel, és könnyebben lesz formázható a fasírt.
  6. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, s amikor elég meleg, vizes kézzel formázzunk kb 2 ek-nyi masszából kis lapos fasírtokat, és helyezzük bele.
  7. Kb. 7-7 percig süssük mindkét oldalukon, de ez változhat, a fasírtok nagyságától és vastagságától függően.
  8. Amikor kész, szedjük ki papírtörlőre, és csepegtessük le az olajtól.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 31 830
elküldve: 15
receptkönyvben: 580
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges fasírt, zöldséges-spenótos fasírt, zöldséges-spenótos bhajiya

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorci0621
dorci0621 Thu, 2013-05-30 09:52

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy vajon muffinformában sütőben elkészítve is meg lehet-e csinálni? Régóta szemezek a recepttel, de nem igazán szoktam olajban sütögetni.
Köszi a választ, Dorci

lumiere
lumiere / lumiere Fri, 2013-02-15 12:43

Helló! Én azt szeretném kérdezni, hogy az indiai citromfüvet hol lehet beszerezni? Vagy helyettesíthető sima "magyar" citromfűvel is?
Ki szeretném próbálni, bár én borsót biztos nem teszek bele, mivel ki nem állhatom ;)
Köszönöm előre is :)

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2013-02-07 21:52

két kérdésem lenne: a spenót cserélhető sóskára, vagy akkor tegyek bele egy kevés cukrot is? a másik, hogy zabpehely helyett mennyire jó a hagyományos cornflakes?

Sancho
Sancho Sat, 2012-07-21 09:58

Zabot lónak! De annélkül elkészítem, egy jó szaftos husihoz, köretnek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-20 20:36

Első látásra beleszerettem a receptbe, így habozás nélkül bevásároltam és elkészítettem. Zabpehely helyett rozspelyhet használtam 1 bögrével, és 2 bögre teljes kiőrlésű rozslisztet. Így gond nélkül összeállt a massza, majd vegyes zsírban (olíva-, napraforgóolaj, vaj) sütöttem ki...Fantasztikusan finom és egészséges!
Hozzá citromos-joghurtos, fokhagymás, mézes-mustáros öntetet kotyvasztottam, aki szereti a pikáns ízeket, bátran ajánlom! :)
Köszönöm a lehetőséget, sok ilyet még! :))9

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 23:35

Hűű kedves Lyndee! A hsz-ed nagyon elkerülte a figyelmem, elnézést érte! Így utólag is nagyon köszönjük a kedves visszajelzésedet, és igazán örülök, hogy ízlett!:)) Majd igyekszünk még finomakat felrakni, amint sikerül időt keríteni rá! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-10-25 19:26

Kedves Plaket! Köszönöm a visszajelzésedet, nagyon örülök, hogy Neked is bejött ez az étek!:)) A legjobbakat: Mrs Smith

Elise
Elise / Elise Tue, 2010-09-14 17:50

 Ország-világnak füle hallatára ideírom,hogy :MENNYEI!!!!!!köszi-köszi-köszi a receptet,most sül a 2.adag,mert az első egyszerűen szublimált :D legközelebb kipróbálom chilivel,ezer köszönet még egyszer érte!!!!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-09-14 20:46

Kedves Elise! Mintha hájjal kenegetnének...:DDD Öröm ezt hallani, hogy ízlett Nektek, s nagyon köszönjük a kedves szavakat! Érdemes chilivel kipróbálni, a zöldséges ételek igazán ízletesek ha egy kis "tűz" kerül beléjük! A legjobbakat, jó sütögetést: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-25 12:24

Már 2x elkészítettem, és az egész családnak nagyon ízlett. Annyit változtattam, hogy csicseriborsó lisztet használtam.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-08-25 12:39

Kedves Simonics Sarolta! Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak az étel! Köszönöm az ötletet, a csicseriborsó lisztet illetőleg, nem jutott eszembe, pedig tényleg jó! legközelebb én is kipróbálom vele! A legjobbakat: Mrs Smith

Meadow
Meadow / Meadow Thu, 2010-06-03 11:37

Szia!

Nagyon tetszik a recepted és nagyon szívesen kipróbálnám, de a párom rendkívüli haragban van a spenóttal. (Konkrétan a TV-t is elkapcsolja, ha meglátja benne :) )
Szerinted mivel helyettesíthetném, úgy hogy azért az ízvilág megmaradjon?

Előre is köszi a választ :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-03 17:35

Kedves Meadow! Szívből ajánlom a mángoldot. Igen egészséges, lágyabb íze és illata van, mint a spenótnak, és ugyanúgy használható. De megmondom őszintén, jelen esetben a fűszrezés miatt nem emelkedik ki hangsúlyosan, s azok is könnyen megkedvelik, akik egyébként nem szeretik a spenótot. A mángoldra meg mond a párodnak, hogy az teljesen más növény! :) Jó főzögetést: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-04-11 23:30

Kedves lauramaria! Amit írsz, ott valóban lehet eltérés, mert a zabpehely, amit használtam, az nem egész szemes zabpehely volt, hanem tört. Ezt régebben a Plus boltokban lehetett venni, de most láttam ilyet a Lidl-ben. Ezt jobban szeretem zabkásának is. Nem gondoltam, hogy ekkora különbség lehet a kettő között, mert anyósom az egész zabpelyhet szokta használni fasírtokban. Elnézést kérek, ha ezzel gondot okkoztam, legközelebb próbáld meg esetleg a másikkal, én meg jól kijavítom a receptet! :) Jó főzögetést: Mrs Smith

lauramaria
lauramaria Sun, 2010-04-11 17:03

:)
én sem tudom, mi lehetett a baj, a spenótot szinte egyáltalán nem nyomkodtam ki, és a fasírtokot 1000rel próbáltam összeállítani:)
talán a zabpehely volt túl nagy darabos... nemtudom... majd legközelebb jobban sikerül. köszi, hogy írtál:)
l.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-03-15 16:08

Kedves Lauramaria! Itt filózgatok magamban, hogy vajon miért nem akart összeállni az egész Neked. Nem tudom, a fagyasztott spenótot túlságosan kinyomkodtad-e, vagy a paradicsom is túl száraz típusú volt? Igazából már többször elkészített recept ez, amit felraktam, és mindig sikerül. A zabpehely is elég hamar meg szokta magát szívni nedvességgel, nem szokott kelleni neki fél nap, ezt más fasírtnál is szoktam használni rendszeresen. (finom, és egészséges alapon) A kis víz hozzáadását is azért írtam, ha véletlenül túl száraznak találja valaki az elkészítésnél. A fasírtokat, mikor formázom, akkor nem csak összerakom, hanem össze is nyomom, mint a hógolyót szokták összenyomkodni - talán ezt nem gondoltam, hogy le kell írni, elnézést, ha ez lenne a hiányosság. Sajnálom, hogy küzdened kellett vele, viszont annak nagyon örülök, hogy ízlett! :) Azért ne add fel, hátha legközelebb jobban sikerül összeállítani! A legjobbakat: Mrs Smith

lauramaria
lauramaria Mon, 2010-03-15 14:42

Én rengeteget szenvedtem vele, mert sehogy sem akart összeállni, pedig a végén még tojást is raktam bele. nem volt időm mindet megsütni, félreraktam a maradékot, és 1,5 (:D) nappal később megcsináltuk, akkor már teljesen oké volt. minimum 1 nap kell neki, hogy megszívja magát a zabpehely, különben szerintem LEHETELEN megcsinálni. amúgy tökfinom.:)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2009-09-17 12:31

Egy indiai hölgy által írt szakácskönyvből származik a recept, igaz némi módosítással, a mi ízlésünkre formálva, de ezt egyéb recepteknél is megtesszük, ha úgy látjuk a család az eredetit nemigen fogyasztaná. (pláne a gyerek) Így való igaz, az eredetitől eltér! De remélem, ha kipróbálod, ízleni fog! :) Mrs. Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-17 12:13

Nem sok köze van a bhajiyához, de nem hangzik rosszul!

591
spenót 250 g
sárgarépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 4 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
csemegekukorica 300 g
zöldborsó 300 g
gyömbér 2 tk
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 2 teáskanál
citromfű 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
3 csipet
finomliszt 1 bögre
zabpehely 2 bögre
chili 2 db
napraforgó olaj 2 dl