Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges burgonyagombóc leves

Zöldséges burgonyagombóc leves
Zöldséges burgonyagombóc leves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még nem csináltam burgonyagombócos levest, amikor itt megláttam. Mercedes volt a feltöltője az Alföldi krumpligombóclevesnek, azt írta, hogy még nem készített soha ilyen levest. Gondoltam, én is hozzálátok. Mercedes, köszi!

A mi családunk nagy zöldségimádó, mindenbe sok zöldséget kell tennem. Ez a leves is jó sok zöldséggel készült.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha egy egyszerű és finom levesre vágyunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozás után apróra vágjuk, és 1,5 liter sós vízben puhára főzzük. A levét leötjük, de felfogjuk. Még melegen krumplinyomóval jól áttörjük.
  2. Ha nem fagyasztott zöldségeket használunk, azokat is megpucoljuk és felszeleteljük, kb. egyforma nagyságúra.
  3. A hagymát is apró kockára vágjuk és az olajon pirítjuk, majd pároljuk. Közben hozzáadjuk a zöldségeket és együtt pároljuk tovább.
  4. Kb. 10 -15 perc párolás után kicsit félrehúzva hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pirospaprikát és a petrezselymet. Ráöntjük a burgonya levét és a levest, majd borsozzuk, ha szükséges még sózzuk. Fedő alatt főzzük közepes lángon. Itt dobjuk bele a paradicsomot és a zöldpaprikát.
  5. A közben meghűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, lisztet, sót és pici őrölt borsot, majd jól összegyúrjuk.
  6. A közben felforrt levesbe tesszük a kicsi gombócokat. Vizes kézzel formázzuk a gombócokat és ha már mind a levesben van még kb. 10 percig főzzük.
  7. A zöldségeket és a gombócokat ellenőrizzük, hogy megfőttek-e, a leves íze jó-e. Ha mindennel megelégedtünk, lezárhatjuk a kész levest.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 619
elküldve: 7
receptkönyvben: 231
elkészítve: 10/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombócleves, zöldségleves burgonyagombóccal, krumpligombócos leves sok zöldséggel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2018-08-26 10:08

Nagyon szépen köszönöm a kiemelést! remélem másnak is tetszeni fog!

274
sárgarépa 4 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
karalábé 1 db
karfiol 0.25 db
zöldborsó 10 dkg
zöldbab 10 dkg
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 13 dkg
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
zöldség alaplé 1 l