Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges burgonyapüré sült pórékarikákkal

Zöldséges burgonyapüré sült pórékarikákkal
Zöldséges burgonyapüré sült pórékarikákkal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zöldségkrémlevest kívántam vacsorára. Aztán pürésítés után megkóstolva, nem volt szívem higítani, úgy ízlett, ahogy volt. A sült póréhagymától lett különleges ízhatású.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vacsorára magában ettem, a maradékhoz holnap fasírtot sütök.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveszöldséget és a burgonyát tisztítjuk, feldaraboljuk.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, egészben hagyjuk.
  3. A póréhagymát felkarikázzuk.
  4. A zöldségeket, a vöröshagymát és fokhagymát 1 ek felhevített olajon átforgatjuk.
  5. Felöntjük az alaplével, hogy éppen ellepje (az elforró vizet nem kell pótolni).
  6. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
  7. A vöröshagymát kivesszük, az ételt pürésítjük.
  8. Szerecsendiót reszelünk bele, majd fél dl tejszínt öntünk hozzá és átforraljuk.
  9. Az 1 ek olajon gyorsan megpirított póréhagymával megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 552
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tenger

Mióta szakács: 2011.02.27.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes zöldséges burgonyapüré, zöldséges krumplipüré, póréhagymás krumplipüré

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

238
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 4 közepes db
zeller 1 kis db
kelkáposzta 10 dkg
burgonya 4 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
póréhagyma 1 közepes db
alaplé 0.5 dl
főzőtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek