Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-burgonyás, húsos kocka

Zöldséges-burgonyás, húsos kocka
Zöldséges-burgonyás, húsos kocka
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes, zöldséges, húsos étel, aminek különlegességét a tejszín és a sajt adja. Próbáljátok ki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy méretes tálba tesszük a darált hússal együtt. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított vöröshagymát, a tejszínt, a reszelt sajt felét és a lisztet. Összekeverjük.
  2. Egy méretes tepsibe, jénai tálba (nálam ez 23x17 cm) tesszük az olajat, és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz. Ez kb. 40-45 perc.
  3. Langyosra hűtjük, és tejföllel meglocsolva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x17 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
439 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egyben sült hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

502
darált sertéshús 40 dkg
burgonya 30 dkg
sárgarépa 15 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
tojás 1 db
finomliszt 3 ek
főzőtejszín 1.5 dl
trappista sajt 5 dkg
fekete bors 1 kk
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 1 dl