Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges csirke stir-fry wokban

Zöldséges csirke stir-fry wokban
Zöldséges csirke stir-fry wokban
45 perc / előkészület: 35 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az én lányom valahogy nem egy igazi konyhatündér, a főzés soha nem tartozott a legfőbb érdeklődési köréhez. Érdekes módon viszont vannak ételek, amiket nagyon jól el tud készíteni, és ezeket én tanulom tőle. Ilyen éppen ez az étel is. Én sokkal nehezebben szoktam hozzá az idegen nemzetiségű ételek főzéséhez, mint ő. Tőle van ez a recept, és mi is nagyon szeretjük. Gyors és egészséges, tele van zöldséggel, ízletes, és nem hizlaló, de laktató.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet először hosszában elvágjuk, majd 1 mm vékonyra szeleteljük.
  2. A fokhagymát lereszeljük, és a szójaszósszal együtt a csirkével jól elkeverjük, hűtőbe rakjuk 1 órára.
  3. A hagymákat és a paprikát szeletekre vágjuk. 
  4. A tésztára ráöntünk annyi forrásban lévő vizet, hogy csak éppen ellepje, rászórjuk a kínai fűszerkeveréket, és letakarjuk.
  5. A fagyasztott zöldséget megpároljuk vagy a mikróba tesszük, amíg majdnem, de nem egészen puha. Kissé ropogósnak kell lenni.
  6. A wokot felmelegítjük, és öntünk bele 2 ek rice-bran olajat, majd a csirkehúst jól átsütjük rajta fehéredésig.
  7. Rádobjuk a hagymákat és a paprikát, és puhulásig sütjük.
  8. Hozzáadjuk a zöldségeket, és az oyster szószt esetleg még egy kis szójaszószt. Adunk még hozzá egy tk cukrot. (Minden ázsiai ételbe kell tenni egy pici cukrot, ez kiegyenlíti a sós ízeket.)
  9. Jól elkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne nagyon törjük össze a zöldségeket.
  10. Most már csak a tésztát tesszük rá, ami addigra felszívta az összes vizet. Egyet keverünk rajta, és kész. 
  11. Rászórjuk a vágott koriandert, egy pici szezámolajjal megcsöpögtetjük, és tálalhatunk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 913
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

kínai stir-fry, csirke stir-fry, kínai csirkemell wokban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-21 06:00

Szicsi Csuki, jaj de finom kis reci; mi sokszor keszitjuk; inkabb tofuval...szerencsere szeretjuk a tofut, nomeg a sok zoldseget! Tormi :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-02-21 06:16

Koszi Tormi, tenyleg finom. A tofut nalunk egyik se enne meg meg, ha puskat fognak rajuk akkor sem...hehehe...Cs:))))

498
csirkemell filé 2 db
napraforgó olaj 2 ek
szezámolaj 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldhagyma 4 db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöldségkeverék 50 dkg
szójaszósz 60 ml
osztrigaszósz 1 ek
cukor 1 teáskanál
tészta 200 g
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
koriander 1 csokor