Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges csirkecomb gerslivel

Zöldséges csirkecomb gerslivel
Zöldséges csirkecomb gerslivel
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap láttam Jamie egy csodás bárányhúsos, boros, árpagyöngyös receptjét. Ebből nekem csak az árpagyöngy és egy kis rozé volt itthon, de azért igyekeztem az ötletből valamit mégis megvalósítani.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A gersli  puhult meg a leglassabban, de szerencsére sem a zöldségek, sem a hús nem főtt túl ezalatt. 

Ha maradt még az üveg alján egy kis rozé, nyugodtan megihatjuk hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoltjuk és vastag karikákra vágjuk. A halványító zellert szélesebb darabokra szeljük. A friss kakukkfű levélkéit letépkedjük. (Ez szerencsére egy nagy cserépben évek óta mindig túléli a telet, így télen-nyáron van friss a főzéshez. Használom is szorgalmasan.)
  2. A csirke felsőcombokat (nagyon picikék voltak szegények) egy-két kanál olívaolajon mindkét oldalukon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből.
  3. A serpenyőbe beletesszük a sárgarépát és a zellert, megsózzuk, rászórjuk a kakukkfűlevélkéket, hozzáadjuk a gerslit. Az egészre ráültetjük a megpirított csirkecombokat.
  4. Ráöntjük a bort, lefedjük, és kis lángon, időnként ellenőrizve, hogy nem fogyott-e el alóla a lé, elkezdjük főzni, párolni. Időnként a folyadékot pótoljuk vízzel (úgy kb. 1-2 deci lehetett összesen).
  5. A végén átszedjük egy tűzálló tálba úgy, hogy alulra kerül a gerslis zöldség, felülre a combok. (Miután sajnos a serpenyőm nyele nem bírja a sütőt, csak újabb edényt használva, két lépésben tudtam a közben előmelegített sütőben kicsit megpirítani a húst tálalás előtt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 880
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
283 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

873
olívaolaj 2 ek
csirke felsőcomb 50 dkg
sárgarépa 2 nagy db
halványító zeller 3 közepes szár
gersli 10 dkg
kakukkfű 5 szál
rosé 2 dl
víz 1.5 dl
0 ízlés szerint