Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges, csirkés bulgur

Zöldséges, csirkés bulgur
Zöldséges, csirkés bulgur
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulgurral való barátkozás közben találkoztam egy ehhez hasonló török recepttel. Elkészítettük és megszerettük. Klassz zöldséges, húsos étel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük az alaplevet, amibe kakukkfüvet, borsot és ha van otthon, gombaport is teszünk.
  2. Bulgurt megmossuk, lecsepegtetjük.
  3. Kockára vágjuk a csirkehúst. Wokban vagy egy nagy serpenyőben mogyoróolajat melegítünk, beletesszük a húst, pirítjuk.
  4. Közben felvágjuk csíkokra a paprikákat, a kockára hagymát, a félkarikákra a sárgarépát és a cukkinit.
  5. Fokhagymát apró darabokra vágjuk, vagy összetörjük.
  6. Ha a hús már megpirult, hozzátesszük a vajat, felolvasztjuk.
  7. Az összes zöldséget is hozzáöntjük, 5-6 percig nagy lángon pirítjuk, kevergetjük.
  8. Hozzáöntjük a bulgurt és az alaplevet, elkeverjük, és kis lángon 20-22 percig lefedve főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 2 510
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Barkóca

Mióta szakács: 2018.12.01.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkés bulgur zöldségekkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

581
csirkemell filé 40 dkg
bulgur 30 dkg
sárga kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárgarépa 2 közepes db
cukkini 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 7.5 dl
kakukkfű 0.5 kk
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
szárított gomba 1 ek
földimogyoró olaj 2 ek
vaj 4 dkg