Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve

Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
Zöldséges-csirkés penne tepsiben sütve
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy étteremből rendeltünk egy kemencés-zöldséges penne nevű ételt. Én régen tartózkodtam a zöldségektől, ezért nagy szó volt, hogy ez a vega kaja így ízlett.

Elkészítettem a saját verziómat. :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A parmezánból kisebb adag kell, de mellé szinte bármilyen sajt mehet, trappista, edami, gorgonzola. ízlés szerint válasszuk ki. :)

Tökéletes vega kaja is lehet, ha a csirkemellet kihagyjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemellet felvágjuk csíkokra vagy kockákra. A zöldségeket ízlés szerint felaprítjuk. (Én a hagymát négy részre vágom, majd vékony szeletekre, a padlizsánt szintén. Az újhagymát karikákra, a cukkinit pedig félbe, és úgy szeletekre.)
  2. Egy nagy serpenyőbe beledobjuk a hagymát, és az újhagymát és olíva olajon vagy kókusz olajon üvegesre pirítjuk. Ha kész, akkor mellé rakjuk a cukkinit és a padlizsánt. Alaposan megborsozzuk, és megsózzuk. Közben felrakunk vizet a tésztának.
  3. Amikor kissé megfonnyadt, az összes zöldség mellé dobjuk a felaprított csirkemellet, és újra megsózzuk, megborsozzuk az egészet. Ha a csirke már kifehéredett szépen, akkor hozzáadunk egy kis szárított paradicsomot, ízlés szerinti méretre vágva, majd hozzá öntjük lassan a fél liter főzőtejszínt.
  4. A sajtokat lereszeljük egy tálba, és kb. a negyedét hozzáadjuk. Ha a tejszín kevésnek bizonyul, bátran lehet még hozzáadni, a lényeg, hogy ne álljon egybe a szósz, hanem inkább folyékonyabb legyen. Ha szükséges, még adjunk hozzá borsot és sót, az ínyencek beledobhatnak egy kis friss petrezselymet is.
  5. Amikor a tészta megpuhul, leszűrjük, és egy jénaiba rakjuk. Erre öntsük rá, a már elkészült tejszínes csirkés-zöldséges egyveleget. A tálba jól összekeverjük, és lefedve sütőbe rakjuk.
  6. 180 fokon, légkeverésessel, 20 percig lefedve, majd 20 perc után vegyük le a tetejét, szórjuk rá a megmaradt sajtot, és újabb 10 percet adjunk neki fedő nélkül, amíg a sajt megpirul kicsit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x10 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sheilagold

Mióta szakács: 2015.10.11.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csőben sült csirkehúsos penne, csirkés-zöldséges-sajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

708
csirkemell filé 500 g
cukkini 1 kis db
padlizsán 1 kis db
újhagyma 1 db
vöröshagyma 1 kis db
szárított paradicsom 10 db
főzőtejszín 500 ml
parmezán sajt 30 g
trappista sajt 200 g
penne 500 g